Jan Šumbera: Covid-19 a informování občanů Hrabové

Je neděle 15.3. 2020 zhruba 10 dní platí nejrůznější opatření Bezpečnostní rady státu, několikrát aktualizovaná, a tak jsem se podíval, jak jsme na tom my v Hrabové, jakým způsobem k aktuální situaci přistupuje vedení našeho obvodu.

Kouknu tedy na oficiální webové stránky www.ostrava-hrabova.cz a kromě zrušení vítání občánků nic, jen odkaz na soukromé webové stránky hrabova.info (z 15.3.2020), kde jsou publikovány informace místním zastupitelem Radkem Orkáčem (díky Radku).

Jdu se podívat na oficiální facebook obce https://www.facebook.com/OstravaHrabova a tam, poslední příspěvek z 15. února 2020.

Vyjádření vedení obvodu žádné, a tolik “potřebná” zdravotní komise mlčí. Takže si říkám v Hrabové se NIC NEDĚJE, skvělé. Kouknu se ještě na weby blízkých obcí jako je Paskov, Žabeň nebo třeba Ostrava – Jih a ono se děje, informace pro občany běží jak na běžícím páse…

Co k tomu říci?

Snad jen to, že se jedná o totální selhání starosty a vedení našeho obvodu v komunikaci s občany Hrabové během krizové situace. A řeči o tom, že informace běží v televizi na internetu apod. jsou jen plané výmluvy.

Jeden komentář

  1. Petr Žižka říká:

    Také mne překvapuje, že web obce mlčí… Nechci být jedovatý, ale věřím, že všichni, kdo byli na pracovním zastupitelstvu, kde jsem mluvil o tom, co by měl dělat člověk, který má na starosti Hrabovské listy, oficiální facebook obce, webové stránky atd. atd., si na má slova v této situaci, kdy obecní web mlčí a přitom má co říci, vzpomněli… A kdyby někdo chtěl poradit, co by v těchto hodinách měl obecní web psát, není problém se zeptat… Klidně těm, kdo jsou za to placeni, poradím zdarma…

[email protected] [email protected]