Jakub Tomáš: Takhle komunikuje úřad s občany – měsíc nic, dáme si kafíčko!

Chtěl bych poděkovat městskému obvodu Hrabová, za již druhé sekání trávy na pozemku města Ostravy sousedícího s ulicí U Řeky. Nelíbí se mi však, jak úřad komunikuje s občany… měsíc nic, dáme si kafíčko, odpovíme mu za půl roku… .

(6.9. 2020) Jakub Tomáš -> Lenka Chamrádová

Dobrý den, paní Chamrádová,

chtěl bych poděkovat městskému obvodu Hrabová, za již druhé sekání trávy na pozemku města Ostravy sousedícího s ulicí U Řeky.  Mi osobně vaše sekání pomohlo odhalit a posbírat odpadky, které se tady pravidelně kupí. Dnes naplněna ne bedna, pytel, ale celá zelená popelnice – proběhlo dnes. 

Včera jsem, jak jsem slíbil, opět dodal stromům (jeřabinám) na tomto pozemku asi 800l dešťové vody (viz foto).  K podobné zálivce došlo i v červnu a na přelomu července/srpna. Stromům se začalo dařit! Důkaz: porovnání se stejnými stromy, které jsou na pozemku sousedícím s bývalým tenisovým kurtem. 

Dnes jsem ke stromům shrabal posekanou trávu, přihnojení by také mohlo stromům pomoci. Uschlé stromy, které již 2 roky hyzdí tento prostor si dovolím uřezat v tomto měsíci. Záleží mi na tom, jak vypadá veřejný prostor v Ostravě-Hrabové.

Měl bych na Vás pár otázek souvisejících s tímto pozemkem:

  • Kdy myslíte, že by mohl obvod instalovat být v této lokalitě odpadkové koše? Bavili jsme se o tom v emailové komunikaci v dubnu 2020, psala jste, že to nebude hned, že to dáte do plánu. Je to tedy v plánu aspoň tento rok?
  • Má obvod nějaké zaměstnance, kteří uklízí pohozené odpadky?
  • Při osobní schůzce, kdy jsme pozemek prohlíželi, jste mi sdělila, že v delším časovém horizontu (2-3 roky)  by mohlo být na pozemku vysazeno pár (cca 2-4) nových stromů.
  • Chtěl jsem Vás poprosit, kdyby obec měla v nějaké době stromy navíc a hledala lokality, myslete i na tento kousek. Je to možné?

Děkuji a jsem s pozdravem

Jakub Tomáš

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]