(FOTO) Zájezd pro seniory

Podobně jako každý rok i letos uspořádal ÚMOb Hrabová zájezd pro starší hrabovské spoluobčany. Ve čtvrtek 7. září se na točně na Šídlovci sešla skvělá parta seniorů, která se za doprovodu starosty Milana Slívy společně vydala na zájezd do Valašského Meziříčí. První metou byl výrobní podnik MP Krásno (Masný průmysl Krásno).

Tady nás čekala ochutnávka skvělých uzenin doplněna skleničkou piva z místního pivovaru. Promítání filmu, ve které hlavní roli hrála valašská zabijačka zaujala nás všechny a tak trochu jsme cítili, jako bychom byli i její součástí. V roce 2015 vzniklo v areálu Muzeum řeznictví a právě to bylo hlavním cílem naší návštěvy.

Muzeum připomíná práci a kumšt valašských řezníků, ukázku dobových strojů a nástrojů, kterými se kdysi maso zpracovávalo. Pro mnohé to byla i vzpomínka na dětství a mládí, protože zabijačky byly součástí života a to nejen na vesnicích. Je třeba zmínit, že všechny vystavené stroje v muzeu jsou po renovaci plně funkční. Samozřejmě jsme nemohli opustit výrobní závod bez nákupu skvělých uzenin a jejich vůně se pak linula po celém autobuse.

Posilněni obědem, který nám připravili v restauraci “Na Nové” v Bystřičce, mířila naše další cesta do Vizovic, výrobního závodu Rudolf Jelínek. Prohlídka areálu byla spojena i s velmi příjemnou ochutnávkou likérů a destilátů a samozřejmě v závěru pak s nákupem jejich výtečných produktů. Poslední zastávkou bylo lázeňské město Luhačovice. Procházka prosluněnou kolonádou, nákup lázeňských oplatků, posezení v kavárně u kávy či zmrzliny, doplnění tekutin, tedy sklenky piva či ochutnávka burčáku a samozřejmě ochutnávka léčivých pramenů, to již byly cíle každého dle jeho volby.

Poděkování Úřadu MOb Hrabová, která zájezd pořádala, velký dík patří paní Janě Tajchmanové, která vše připravila a organizovala.

Fotografie na Zoneramě:

Štítky: , , , ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]