(FOTO) “Jak pejsek s kočičkou připravovali Mikuláše a Vánoce”

To je název divadelního představení v hrabovském Kulturním domě, které si pro nejmenší diváky připravilo Divadlo tety Chechtalíny na páteční podvečer 😊. Děti s napětím sledovaly, jak to vánoční uklízení kočičky s pejskem dopadne a hlavně jestli ten Mikuláš s čertem a andělem opravdu dorazí. 

A jak to všechno bylo a dopadlo, můžete vidět na Zonerama.

 

Štítky: ,

4 Komentáře

  1. Miroslav Poláček říká:

    Děkujeme moc manželům Hromádkovým za tradičně skvělou fotodokumentaci této krásné akce pro rodiny s dětmi. Škoda, že takto nemůžeme poděkovat vedení obce, která dělá všechno pro to, aby Divadlo tety Chechtalíny už hrát na své domácí scéně nemohlo. Že se naše pohádky líbí, jednoznačně vypovídají plné sály nejen v Hrabové. My totiž děti pouze nebavíme, ale poskytujeme jim i něco navíc, což ocení ve výchově i rodiče. Bohužel obec ne. Mrzí nás to velice.

    • Milan Slíva jr. říká:

      Vaše domácí scéna, na to jste přišli jak? Bohužel vaše představy se s představou aktuálního vedení našeho městského obvodu rozcházejí a proto nezastírám, že v příštím roce neplánujeme pozvání vašeho souboru. Pokud někoho pozveme, neseme za toto pozvání jistou zodpovědnost. Nikdo vám však nebrání pronajmout si kulturní dům za stejných komerčních podmínek, platných pro kterýkoliv jiný soubor a uspořádat tam představení. V příštím roce plánujeme velmi pestrý kulturní program pro všechny věkové kategorie, včetně spousty dětských představení, a to v množství doposud u nás nevídaném. Programovou skladbu jsme volili dle našeho nejlepšího vědomí a svědomí a bude jen na divácích, malých či velkých, jak budou s představeními spokojeni. To odkud který soubor pochází nemůže být kritériem, v první řadě je důležitá úroveň představení, i když chápu, že to je subjektivní hledisko.

      • Miroslav Poláček říká:

        Pane Slívo, domácí scéna je pro místní (domácí) divadlo, které má sídlo v Hrabové. Takže proto domácí scéna. Navíc místními rodinami s dětmi oblíbené divadlo. Co na tom nechápete? Navíc jsem byl členem realizačního týmu a neslyšel jsem nic jiného “to bude vaše hlavní scéna, to si konečně v Hrabové pěkně zahrajete a nemusíte se trápit v rozpadlé Lípě nebo venku. Pane Slívo, my jsme plně suplovali práci komise pro děti a mládež v minulém volebním období, co jen Covid dovolil. To nemáte ani za mák vděčnosti, že jsme se zde starali o zábavu a poučení místních dětí celé 4 roky? Ale ony to ty rodiny vědí a proto nás mají rádi a hojně naše kvalitní programy navštěvují. Dětský divák je ten nejnáročnější divák a kdybyste tomu rozuměl, tak to víte. Ano, samozřejmě ta profi divadla, co budete zvát, jsou jistě velmi hezká a lidem se budou líbit, ale už jim neřeknete kolik budou obec stát. Stejně jako “taneční kavárna”, kde si realizují svůj koníček především lidé z toho spolku, který není z Hrabové. Chápu, že pro Vás není kriteriem místní spolek, který pro občany Hrabové již tolik udělal, protože Vás k tomu vede obrovská osobní nenávist. Pro nás ale kriteriem jsou naše děti, které máme rádi a ony nás. A to se Vám nepodaří nikdy překazit. To myslíte vážně, že si máme komerčně najímat sál, platit nájmy, energie, kauce, tisknout a roznášet letáky, prodávat venku na mraze vstupenky? Jako jediní v kulturním domě? O jaké komerci to mluvíte? A to byla jediná akce, kde se platily vstupenky na naše představení, protože jsme potřebovali vědět přesný počet dětí kvůli občerstvení a nadílce, kterou dostali. Předpokládám, že umíte počítat, takže jaká komerce se zde konala? To je směšné! Zeptejte se Radka Orkáče jaké byly náklady na Mikuláše v minulém roce, kde nám pomáhal. A ostatní představení a akce máme vždy s volným vstupem max s dobrovolným vstupným. Stále ještě budete mluvit o komerci? My totiž chceme umožnit volným vstupem návštěvu našich akcí úplně všem i sociálně slabým rodinám. O jaké programové nevídanosti mluvíte, co měli občané vidět, když jsme kulturní dům dlouhá léta neměli, takže jsme neměli kde hrát a ani další soubory ne. Ale je nám jasné, že Vaše subjektivní hledisko bude vždy odlišné od nás a i od našich diváků. A pro nás jsou důležitá ta hodnocení našich diváků a to by mělo být i Vašim, ale to Vám nenávist nedovolí.

        • Milan Slíva jr. říká:

          Pane Poláčku, necítím k vám vůbec žádnou zášť nebo dokonce nenávist. Naopak jste mi opravdu naprosto lhostejní. A proto si myslím, že dovedu nezávisle zhodnotit vaše kvality. Vaše podstata je ve vašem komentáři naprosto odhalena. Je to o MY, MY, MY a pak JÁ, JÁ, JÁ a pokud má někdo odlišný názor, tak za tím musí být nenávist nebo spiknutí. Ale já mám dobrou paměť, v minulosti jste mi otevřeně a nestydatě vyhrožoval. A i přesto se směrem k vám stále snažím o objektivitu. Lžete, když tvrdíte, že v minulosti nebylo kde hrát. Bylo, Lípa měla velký divadelní sál s jevištěm, bylo tam pořádány akce včetně divadelních představení a jedno divadlo tam mělo opravdu domovskou scénu v pravém slova smyslu. Nic nebránilo tam zvát soubory a pořádat kulturní akce dle libosti. Ale kultura, to jste ve vašich představách pouze vy. Tato diskuze mě jen utvrzuje v přesvědčení, že mé rozhodnutí bylo správné a sáhnout po lepších souborech odjinud bylo a je opodstatněné. Tímto toto téma považuji z mé strany za uzavřené a vyčerpané.

[email protected] [email protected]