Smrad v Hrabové, zavání to postihem?

Deník, RADEK LUKSZA, Ostrava; Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) vede správní řízení s firmou působící v průmyslové zóně v Hrabové kvůli emisím, které zlobí okolní obyvatele.

„Kvůli tomu smradu jsem zkolaboval při půlmaratónu. Jen to nejsem schopen doložit…” tvrdí Radomír Orkáč. Ten také iniciuje výzvu Evidence zápachu na území Hrabové vyvěšenou na webu obvodu, kde je zmiňován i hlavní podezřelý: společnost Brembo CZ.

„Občané si na zápach z průmyslové zóny stěžují takřka neustále,” říká tajemník radnice Jan Socha. S evidencí smradu začali v půli října (šestnáct podnětů). V listopadu to v Hrabové páchlo nejvíce, čtyřiapadesát stížností. V prosinci jich dorazilo třiadvacet, v lednu pětadvacet.

Typ zápachu? „Je prakticky pořád stejný. Kovový, pálící se brzdy či brzdové destičky, po spálené gumě…” přibližuje Orkáč s tím, že jediným obdobím, kdy nikdo na řečený problém nepoukazuje, jsou dny mezi Vánocemi a Novým rokem. To nemá od sousedů žádnou připomínku.

„Cílem monitorování je hlavně získat přehled o četnosti, intenzitě i místech výskytu zápachu, a to včetně závislosti na povětrnostních podmínkách,” vysvětluje autor výzvy.

Konkrétní údaje chtějí poslat ČIŽP, která je může porovnávat s datovými záznamy z příslušných provozů. Smrad zajímá i zastupitele Hrabové – na prosincovém zasedání je starosta Igor Trávníček informuje, že jednal s vedením společnosti Brembo. Výsledkem je tvrzení ředitele, že „emise mají v normách” a příslib investice několika set tisíc eur do filtrů zabraňujících šíření zápachu.

„Inspektoři uskutečnili v zařízení Výroba hliníkových dílů a sestav pro automobilový průmysl Brembo Czech hloubkovou kontrolu na dodržování integrovaného povolení vydaného krajem. Provedli při ní šest místních šetření,” informuje zástupkyně mluvčí ČIŽP Jana Jandová.

Výsledkem je správní řízení pro porušení podmínek integrovaného povolení. Více k tomu Jandová ale odmítá prozradit. ČIŽP chce po krajském úřadu i „překoumání podmínek interovaného povolení týkajících se omezování emisí z provozu zařízení”. A to zatím není ukončeno.

S vyjádřením Brembo CZ je to horší; jeden z manažerů vysvětluje, že korporátní pravidla nařizují podobné záležitosti řešit v angličtině prostřednictvím tiskového odboru mateřské společnosti v Itálii. „Ale sami se přijďte přesvědčit, jak to u nás v Hrabové vypadá,“ dodává manažer.

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]