Změna: žádost o vyjádření

Ze zpráv v televizi, rádia a internetu se občané dověděli nelichotivé informace o “opakovaných chybách ve vedení účetnictví a selhávajícím vnitřním kontrolním systému” na ÚMOb Hrabová.

Tahle zpráva bohužel vrhla na Hrabovou špatné světlo a protože by náš obvod mohl přijít až o 177 000 kč, žádáme za hnutí Změna, aby se k této zprávě vyjádřil zodpovědný člověk a odpověděl: kdo tuhle situaci zapříčinil, v jakém stádiu je náprava, případné sankce a postihy.

ZO Změna pro Hrabovou

Štítky: , ,

4 Komentáře

  1. novy vitr říká:

    Poměrně závažné zjištění. Postrádám reakci úřadu-odpovědných osob.
    Starosty? Pravď. tajemníka-osoby, zajišťující praktický chod úřadu.
    V Hrabovských listech ani zmínka, žádná reakce ani ve sdělovacích prostředcích.

  2. Radomír Orkáč říká:

    Panu starostovi jsem před zveřejněním článku dal bohužel velmi krátký prostor k vyjádření a sám se mi telefonicky omlouval, že na to nestihl reagovat. V tomto případě se starosta zachoval korektně a navíc reakci telefonicky nepřímo přislíbil. Neočekávám, že by tak učinil prostřednictvím Hrabová.Info. Nechme se tedy překvapit, zda-li se někdy vyjádření dočkáme.

    V HL se ale k tomi pan starosta nepřímo vyjádřil:-) Nedokážu si jinak vysvětlit jeho slova:

    “Když si zpětně promítám události uplynulého roku, nepřestávám se pozastavovat nad tím kolik času a energie neproduktivně spotřebováváme zbytečnými konfrontacemi a žabomyšími válkami místo efektivní spolupráce.”

    Možná tohle je příklad té zbytečné konfrontace či žabomyší války.

    S dalším odkazem na kroniku si pak pan starosta stěžuje, že dochází k tříštění “politických” sil. Docela by mě zajímalo vysvětlení i této úvahy. Troufám si totiž říct, že jsem v kontaktu jak se Změnou, Ostravakem, KSČM, tak samozřejmě i s ČSSD a KDU-ČSL. Nevšiml jsem si, že by uvedené strany nějak nespolupracovaly – opak je pravdou.

    Osobně tyto písemné projevy považuji za velmi nešťastné, protože stejný prostor ostatní politické strany nedostávají. Pokud mají být HL apolitické (jak vždy starosta chtěl a já to jen kvituji), pak musí být starosta mimo Redakční radu – jak i říká etický kodex radničních periodik. Mimochodem za velmi uznávaného starosty pana Rundta se dělaly v HL se starostou rozhovory – němel v nich přímý prostor (ale všechny HL jsem zatím neprošel, proto to není informace stoprocentní).

    Ukázkou informovanosti občanů je i Hrabová.Info, kde ať už přímo (formou článku) nebo nepřímo (zápis z jednání) se vyjádřily všechny politické strany. Samozřejmě mimo ODS (pan Starosta). Tímto nechci křivdit Petru Novákovi, který s námi spolupracuje za TJ Sokol Hrabová. Petr je ale nezávislým za ODS.

  3. Stanislav Holis říká:

    Doplním krátký výňatek z článku v idnes, kde primátor Ostravy Tomáš Macura velkoryse přehlédl historii ve vedení Hrabovské radnice, kdy uvalení sankcí odložil se slovy “po volbách vedou radnice noví lidé, kteří situaci nezavinili”.
    Podobně postižený obvod Ostrava – Jih se slovy starosty vyjádřil: “už dva týdny intenzivně pracuje a připravuje opatření, která povedou k nápravě v daleko dřívějším termínu než stanovilo město, tzn. 31.5.2015”.

  4. novy vitr říká:

    Příměr z historie První republiky z pera pana starosty v lednových HL mi připadá trochu jako troufalost. Co má paměť sahá, většinou je toto periodikum věnováno pouze škole a sportu (jako z dob antiky – chléb a hry, aby vládce rozptýlil poddané), ostatním, byť velmi důležitým záležitostem, je ponecháno minimum prostoru.
    Historii se z popudu úřadu prozatím bohužel věnoval pouze předvolební kalendář z kapes daňových poplatníků.
    Ale to už je věc osobního vkusu výše zmíněného korespondenta, potažmo současné reakční rady HL.

[email protected] [email protected]