(FOTO) Fotbalové utkání mezi „mladými a starými“

Chtěl bych se s Vámi touto cestou podělit o sportovní zážitek, který každoročně probíhá v Hrabové v dopoledních hodinách na Štědrý den.

Letos se uskutečnil minimálně 41. ročník fotbalového utkání mezi „mladými a starými“ občany Hrabové. Myšlenka na dopolední setkání s fotbálkem na Štědrý den, se zrodila v období studia zakládajících účastníků na základní škole v Hrabové. Scházíme se dodnes, bez jediného vynechaného ročníku.

Sraz zájemců bývá před desátou hodinou, kdy se scházejí tradiční tváře místních a také již přespolních kamarádů. V deset hodin je výkop na hřišti základní školy v Hrabové a obě strany usilují o vítězství. První ročníky se konaly na louce za točnou na Šídlovci, kdy se branky stavěly z přivezených lešenářských trubek.

Fotky jsou na Flickru:

Fotbalové utkání mezi „mladými a starými“, prosinec 2018

Na hřišti v současné době stojí proti sobě již dvě generace. Je zcela běžné, že zde svádí souboje o míč otcové proti synům. Pravidelnými účastníky jsou například Andrejkovi, Gomolovi, Kotovi, Sedlákovi, Oborní a Vronovi. S přibývajícím věkem samozřejmě přibývá zdravotních problémů, které již neumožní být aktivními účastníky všem zakladatelům. A tak se někteří otcové stávají vděčným publikem, foto dokumentaristy, odbornými poradci a kritiky.

Po skončení zápasu dojde na oslavu úspěchu a zahřátí nějakou medicínou. Většina z nás odchází na tiskovku, která probíhá v posledních letech v restauraci Stodola u našich věrných fanynek sester (za svobodna) Adámkových. Zde v příjemné vánoční atmosféře za vzájemného hecování mezi starými a mladými hodnotíme průběh a výsledek zápasu.

Chtěl bych poděkovat všem zúčastněným chlapům za pravidelnou a věrnou dlouholetou účast. Poděkování také patří všem milým ženám a dříve i maminkám za toleranci naší dopolední neúčasti na vánočních přípravách.

S pozdravem Jaroslav Andrejko

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]