Nejen informační tabule v Hrabové

Na ustavujícím Zastupitelstvu bylo veřejností poukázáno na havarijní, resp. slušně řečeno nereprezentující obec, stav informačních tabulí. Po krátké dohodě v čele Zastupitelstva se tomuto věnovala pozornost a již na další den ta nejblíž domova jednoho z nich, jenž hrozila spadnutím při větším větru, byla zlikvidována bez náhrady.

Těchto tabulí je v katastru Hrabové, ale několik. Nedá se říci, že obec o nich neví, neboť na některých z nich najdeme ještě volební plakáty naši „vedoucí“ strany v obci. Pro starší generaci, která je na ně zvyklá, jediný zdroj informací. Ono možná nejen pro tuto generaci.

Několik dlouhých let, které se nedají spočítat na prstech jedné ruky, jsou informace pouze pro vyvolené. Neexistovala žádná informovanost občanů. Webové stránky – informovanost blížící se nule. Hrabovské listy – informovanost o tom co zajímalo určitý úzký okruh lidí. Rozhlas – informovanost nula. Informace podle zák. č. 106/1999 sb. – katastrofa (jiná kapitola do diskuze).

Snad se s novou vlnou v Zastupitelstvu změní i myšlení některých lidí za tento stav zodpovědných a najdou se finance na obnovení informovanosti občanů. Finance na méně důležité věci pro občany, ale důležité pro úzký okruh se vždy najdou, tak proč né i ve prospěch obce (taky to může být plus).

Jedním příkladem, že je důležitá informovanost, je i přelepení pozvánky na zastupitelstvo plakátkem, upozorňující na zápis do MŠ – neboť v dětech je budoucnost (viz foto).

 

Občanům už není vše jedno, již mají komu se svěřit se svými problémy a ví, že se dostanou na „přetřes“ na Zastupitelstvu, zásluhou „nepřitákávající„ opozice.

Miroslav Houžvička
předseda hnutí ZO Změna

Štítky:

Jeden komentář

  1. Vladimír Slavík říká:

    Mirku, velice děkuji za tento článek. Současný stav plakátovacích ploch je ostudou Hrabové. Kdo asi je za to zodpovědný? Svého času ( 6. ledna) jsem o tom napsal v Hrabovských novinách článek, a dost mě mrzelo, že nikdo nereagoval. Nejhorší tabule je naproti Mostní,chybí již část levé a horní strany.

[email protected] [email protected]