Víte, že… [1]?

Víte, že v Hrabovských listech již v minulosti byla reklama?

Při publikování prvních dvou naskenovaných Hrabovských listů roku 1992 jsem narazil na reklamní sdělení. Další reklama byla až v prvním čísle roku 1993. Na základě tohoto zjištění bych chtěl vyvolat diskuzi, zda-li by měl být prostor pro reklamu v současných Hrabovských listech a co by mělo být z vybraných peněz financováno.

Pozn.: Vkládání komentářů je umožněno pouze registrovaným čtenářům. Registrace i první komentáře nově registrovaných čtenářů musí být schváleny provozovatelem stránek. Chceme tím předejít nevyžádaným a anonymním komentářům.

 

FOTO: První dvě čísla Hrabovských listů.
14.10.2014 R.O.

2 Komentáře

  1. Milan Slíva jr. říká:

    Zmiňovaná reklama není možná až tak reklamou, jak podporou lokálního podnikatele. Dle mého názoru reklama bez podstatného rozšíření počtu stránek určitě ne. Nehledě na to, že nelze počítat s nějakými horentními sumami a obávám se, že ani s příjmy, které by pokryly náklady související s jejím zajišťováním. Náklad a periodicita tištěných Hrabovských listů je z pohledu reklamního poměrně tristní. A to nezmiňuji, že se Hrabovské listy často ani nedostanou do všech schránek. My kupříkladu poslední Hrabovské listy a předvolební reklamní kalendář pana starosty do schránky neobdrželi. Přičemž schránku máme viditelně umístěnou a kvalitní. Pro zadavatele reklamy je již dnes účinnější a levnější neadresná letáková kampaň a tiskoviny doručované zdarma s podstatně větším nákladem. Vést tuto diskuzi mělo smysl v onom roce 1992, ne v roce 2014.
    Ale místo, kde bych reklamu nerad viděl, jsou zdejší stránky. Přičemž za reklamu nepovažuji propagaci lokálních podnikatelů.
    Ono Hrabovské listy jsou svou koncepcí relikt minulosti s významem zejména pro starší občany bez přístupem k internetu. Budoucnost patří lokálním online médiím, takovým na které aspiruje i Hrabova.info.

    • Radomír Orkáč říká:

      Dívám-li se na noviny Vratimova, musím se přiznat, že mě od čtení odrazuje právě reklama. Jsem rozhodně proti reklamě v Hrabovských listech. Diskuzi jsem vyvolal na základě článku jednoho místního bloggera, který volal po zavedení reklamy do Hrabovských listů.

      Fakt, že v současnosti neexistuje nabídka, ještě nic neříká o tom, jestli (ne)existuje poptávka. Docela by mě tak zajímalo, jestli by měl někdo zájem si zaplatit za umístění své reklamy do Hrabovských listů.

      Abych ještě reagoval na náznak obavy z reklamy na hrabova.info. Tady reklama a cenzura nemá co dělat;-)

[email protected] [email protected]