Mikulášská nadílka – 29.11.

ÚMOb Hrabová zve všechny malé i velké děti na mikulášskou nadílku s čertem Hopsalínem.

Dne 29. 11. 2014 v 15.00 hodin v sále restaurace U Lípy. Chcete-li udělat radost vaší ratolesti, přineste malý balíček se jménem dítěte, kterou předá Mikuláš.

Plakátek k akci je >>zde<<

5 Komentáře

  1. jnovotny říká:

    Už zase obec cpe peníze do hopsalína!? To nikdo neumí uspořádat mikuláše zadarmo? Za co jsou ti lidé v obci placeni, když si na akce najímají jiné za neskutečné peníze!!! A to nám tady vznikla další komise – kulturní.

  2. Radomír Orkáč říká:

    Pane Novotny, je na jednotlivych komisi, aby bud zajistily akci vlastnimi silami, pozadali o spolupraci dalsi komise nebo zaplatili nekoho, kdo bude delat zabavu.

    S touto akci nema zminovana Kulturni komise nic spolecneho, proto mi dovolte se vuci Vasemu komentari ohradit. Napr. nase sdruzeni TORALI o.s. jede zdarma a na vlastni naklady do 6ti materskych skolek (bereme si v praci den volna) a identickou akci bude spoluporadat v sobotu v Hostalkovicich. V Hostalkovicich se penize nedavaji do nas – jako spoluporadatele a “bavice” – ale do balicku, ktere tak rodice nemusi nosit na akci, aby byly detem predany. Je to vhodne reseni i pro deti – vsechny dostanou stejny balicek.

  3. carmen říká:

    Pane Novotný,
    že se navážíte do kritiky prodloužené Mostní, bych ještě pochopila, když Vám kolem Vašeho domu projíždí nespočet aut.
    Ale od dětí?
    Už si asi nevzpomínáte, jak jste byl okouzlen, když Vás samotného navštívil čert s Mikulášem.
    Na takových akcích bych nešetřila, děti jsou naše budoucnost.
    A jaký vzor jim my dospělí dáme, tak se tito caparti, až dorostou budou chovat.
    Zkuste si najet na stránky sousedního Vratimova, co všechno tam pro děti dělají. Za peníze i ze svého volného času.
    Já kvituji s povděkem, že už se něco podobného začíná rozvíjet i u nás, v Hrabové. Jsem všemi deseti pro, že vznikla kulturní komise.

    A mrzí mě, že se najdou lidé jako Vy, kteří jenom kritizují.

    OK – Mikuláš je 5.12., tak zorganizujte něco pro děti Vy.
    Ze svého volného času a za své vlastní peníze.

    A pokud to neumíte nebo nejste ochoten pro děti něco udělat, alespoň nekritizujte.

    Váš komentář mi připadá jako tlachání u Hňupa, kde ale nevysedávám ale chodím tam jednou za čas pro víčka pro postiženou holčičku z Brna, kterou jsem v životě neviděla. Přispíváme jí tím na léčení v Klimkovicích, já, hrabovské hospody a moje pracoviště.

  4. jnovotny říká:

    Paní Carmen, já v žádném případě nekritizuji pořádání Mikuláše, právě naopak, ja jsem rád, že se něco takového děje i u nás. Špatně jste mně pochopila. Ja kritizuji to, že obec investuje peníze do akcí, které mají udělat komise samy. Vaše aktivita je pochopitelně chválihodná, ale proč mi o ni píšete? Cožpak komise pro děti a mládež není schopna připravit akci sama? Pokud to chápu dobře já, tak daná komise jen vzala peníze, pozvala hopsalína a tady její práce zkončila. Nebo mi chcete říct, že v této věci komise udělala něco více? Dobře, rezervovala sál v Lípě. Kolik peněz stál hopsalín? 3000? 5000? 8000? Odpovězte si sama, jestli se ty peníze nemohly dát do balíčků pro děti, jak se děje v jiných obcích.

    Tohle je to, co ja kritizuji. Nepodsouvejte mi, prosím, co nedělám já.

    Víte, že komise pro děti a mládež si prosadila paní Balušková, přestože údajně ostatní občané chtěli mít jen jednu komisi? Nebyla by schopna Kulurní komise uspořádat akci vlastními silami? Možná ne, to již nevím.

    Jsem jen toho názoru, že se peníze nemají dávat do cizích lidí, ale do našich dětí a do komisí, které něco připraví samy.

    Mimochodem, včera jsem na akci byl. Byl jsem spokojený, ale ta pachuť utracených peněz za hopsalína ve mě zůstala.

    Píšete, že kvitujete, že se něco podobného začíná rozvíjet i u nás. Ale pozor, toto je zavedený program – 5x ročně hopsalín. Tohle není nic, co bych nedokázal i já. Dejte mi 5X ročně X tisíc, pozvu hopsalína a budu za toho nejlepšího, který něco dělá ve svém volném čase pro ostatní. Opravdu si myslíte, že to je cesta, kterou mají naše komise jít? Ano, možná, že se to rozhýbe, alespoň cítím tu naději, kterou vkládám do Kulturní komise.

    K Prodloužené Mostní. Ano navážím se do kritiky Prodloužené Mostní, ale né proto, že bych byl proti Prodlouženou Mostní, ale kvůli zvolené formě kritiky. Každý umí napsat: korupce, úplatky, umlčení. Ale žádné faktické informace tam nezazněli. Já informace o Prodloužené Mostní nemám, psal jsem to. Ale informace výše uvedeného typu jsou naprosto k ničemu.

  5. carmen říká:

    Znovu opakuji… Mikuláš je 5.12.

    Udělejte dětem radost, bez peněz úřadu, který tak kritizujete, za pomoci Vašich přátel nebo ze svého.
    Pokud se Vám to povede, i když Vás osobně neznám, začnu si Vás vážit.

    V opačném případě mi bohužel připomínáte starého Blažka, opravdu nevím, proč lidově vžitý název je Blažková.

    A co se týče Mostní, faktických připomínek je víc než dost, již jsem některé zmínila. Nebuďte prosím tak krátkozraký…

[email protected] [email protected]