Obec: Seminář 11.2. zrušen

Z pověření starosty sděluji, že zítřejší seminář, tzn. 11.2.2015 k Hrabovským listům je zrušen.

S pozdravem
Mgr. Jiří Strniště
tajemník
Úřad městského obvodu Hrabová
Bažanova 174/4, 720 00 Ostrava-Hrabová
T +420 599 420 109
F +420 599 420 122
M +724 192 390
E [email protected]
W www.ostrava-hrabova.cz

8 Komentáře

  1. novy vitr říká:

    Z R U Š E N ?

    PROČ?

    A co Hrabovské listí?

    STAGNACE ?!?

  2. Martin Slepička říká:

    Prosím, co je to Hrabovské listí?

    • Milan Slíva jr. říká:

      Pěkná slovní hříčka. Nic víc, nic míň. Hrubka to není v žádném případě.

  3. Radomír Orkáč říká:

    Navrzeny sefredaktor se nakonec sefredaktorem nechtel stat. Pan starosta naprosto opravnene seminar odvolal. Dalsi postup znam neni.

  4. Vladimír Slavík říká:

    Když již byl seminář svolán, mohli si zastupitelé vyměnit názory na význam místního časopisu, na eventuální dosavadní přednosti a nedostatky, na eventuální perzonální obsazení redakční rady a na mnoho dalších problémů.
    Kromě toho byly náznaky, že se budou řešit i webové stránky Hrabové.
    Podle mého názoru měla již svolaná schůzka zastupitelů proběhnout. Nic by se tím nepokazilo.

    • Milan Slíva jr. říká:

      Problém je v tom, že na toto nebyli připraveni a moc času jim nezbývalo, jelikož změna přišla na poslední chvíli. V původním programu měla být prezentace vize nového šéfredaktora a diskuze k ní, s tím počítali a na to se (doufám) připravovali. Nejsem si jistý, že většina zastupitelů nějakou vizi a názory pro tento problém má a problému Hrabovských listů přikládá stejnou váhu jako my zde. Proto by diskuze měla byt širší, za účasti veřejnosti. Je smutné, že od voleb uběhlo již poměrně dost času a jakékoliv systémové řešení a konsolidace Hrabovský listů je stále v nedohlednu.

  5. Jan Dvořák říká:

    Plně se ztotožňuji s názorem pana Slavíka, že když už byl seminář svolán, měl proběhnout. A taky jsem ihned po obdržení zprávy o zrušení semináře svůj názor panu starostovi napsal a vyzval ho, ať seminář neruší. Považuji za nekorektní rušit jednání bezmála 24 hodin předem, přičemž se účastníkům ani nenapíše žádný důvod zrušení(viz text výše uvedeného sdělení). Diskuze zastupitelů k Hrabovským listům je nezbytná, protože řada z nás cítí potřebu změny periodika, ale názory jak by měly vypadat, jsou různé a je potřeba najít shodu nebo alespoň většinový názor. Samozřejmě však k tomu semináři měla mít přístup veřejnost (ostatně nás zastupitelů se nikdo neptal na náš názor a já jsem svůj názor k tomuto veřejně sdělil). Ani odstoupení potenciálního šéfredaktora by nebyl žádný objektivní důvod, neboť nejdříve musí proběhnout diskuze o podobě redakční rady a teprve pak by měl být redakční radou vybírán šéfredaktor, který představy redakční rady bude ochotný a schopný naplňovat. Zrušení semináře vzbuzuje podezření, že pan starosta chce zakonzervovat současnou podobu redakční rady a Hrabovských listů, neboť mu vyhovuje. Podstatné by však mělo být, aby Hrabovské listy vyhovovaly čtenářům, tedy občanům.

    • Radomír Orkáč říká:

      Ja tento nazor nesdilim.

      Pravdou je, ze Honza Dvorak naprosto spravne vyzval zastupitele, aby byla prizvana verejnost, minimalne odborna verejnost. Jelikoz hlavni duvod seminare padl – predstaveni vize potencialniho sefredaktora, pak starosta naprosto spravne seminar odvolal. Nemohl preci za to, ze odvolani bylo ze dne na den a jeste bez zduvodneni. Nebo mohl? Pan starosta se dokonce zachoval tak korektne, ze se pokusil dat vedet ostatnim zastupitelum i obcanum nekolik hodin potom, co se to dozvedel. Ano, kritizuji rozhodnuti – usporadani utajovaneho a neverejneho setkani. Rozhodne nemuzu kritizovat, ze nakonec bylo setkani zruseno a bez uvedeni duvodu. Ze dne na den by se jiz na takove setkani verejnost dostavit nemohla a hlavne by se nemohla pripravit.

      V prve rade se musi zastupitele sejit s verejnosti a vyvolat tak potrebnou diskuzi. Teprve az ziskaji vstupni pozadavky (namety, prani, predstavy), mohou se neverejne rozhodnout (ale prosim NE tajne, neni k tomu duvod), kam HL nasmeruji.

      Mozna by bylo nejlepsi, kdyby se s tim nedelaly takove divy a sestalila se redakcni rada, ktera by vse potrebne jiz s verejnosti projednala.

      Pan starosta, podle meho nazoru, nechce a vlastne ani nemuze zakonzerovat HL. Vydal se mozna spatnou cestou, ale ted uz moc moznosti a casu nema.

[email protected] [email protected]