Hrabovské listy – 2015/03

Ohrožené číslo HL se v pátek 3.4. konečně dostalo do schránek občanů Hrabové. Jedná se o naskenovanou verzi, kterou v průběhu příštího týdne nahradíme za digitální “originál”.

K prohlédnutí či stažení jsou dostupné >>zde<<.

Štítky:

9 Komentáře

  1. Miroslav Houžvička říká:

    Zdravím všechny, kteří se podílejí na tvorbě nových Hrabovských listů.
    Chtěl bych jen dodat, že by bylo velmi vhodné sdělit občanům problémy, které provázeli toto vydání – za jakých složitých okolností se HL tvořily.
    Bylo by vhodné i vyjádření toho “nejdůležitějšího” v tomto ohledu, p. starosty(který tyto stránky nečte), aby občanům toto sdělil. Vždyť další zastupitelstvo, kde se občan veřejně může zeptat, je až v červnu.
    Kritizovat občané mohou a musí, neboť v naši obci se informace, které je zajímají dovídají pouze na soukromých webech od p. Orkáče, resp.p.Slavíka.
    Před redakční radou a šéfredaktorem (kteří měli být, podle mého mínění v novinách uvedeni – alespoň v prvním novém vydání) je dlouhá cesta při nápravě nedostatků v informovanosti z minulých let. Držme jim palce a snažme se jim pomoci i svými podněty ke zlepšení.

  2. Miroslav Houžvička říká:

    Mimochodem – noviny jsem si přečetl na tomto webu a byly mi zaslány naskenovány od občana ze Šídlovce. U nás na “staré Hrabové” nejsou!!!!

  3. Miroslav Houžvička říká:

    Mám ještě dodatek, a to návrh pro redakční radu: ušetříme za noviny, hodně z občanů má internet- můžeme číst na webových stránkách(kde to ať si občan rozhodne sám). Návrh-udělejme o tom slosovatelnou anketu za nějakou odměnu(jinak po zkušenostech nebudeme mít odpovědi-to platí pro jakoukoliv anketu).

  4. Radomír Orkáč říká:

    Ocekavam, ze diskuze ohledne (ne)tisknuti HL bude narocnejsi nez pripadne povoleni inzerce/reklamy.

    Taky jsem zaznamenal stiznosti, ze HL obdrzeli pouze obcane Sidlovce. Na webu obce se ale HL objevily jiz v patek, takze nebylo treba, aby je nekdo skenoval a posilal ostatnim.

    Pristi cislo HL by jiz nemelo byt skenovano, ale mela by byt zverejnena elektronicka verze jdouci do tisku. Vidim i benefit v tom, ze pokud se HL zverejni jeste pred roznaskou, lide si mohou zvyknout na el. variantu a postupem casu se skutecne muze prejit na vyhradne elektronickou verzi. Sam jsem clovek, ktery chce mit vse vyhradne v el. podobne, ale preci jen tisk takoveho periodika je neco trosku jineho.

    Pravdou je, ze nebude malo obcanu, kteri HL rovnou ze schrany vyhodi. Vice informaci nekdy jindy, pravepodobne po redakcni rade.

    Taky by mela byt o tomto pripadnem radikalnim kroku vyvolana dlouha diskuze, nejlepe na nejake besede s obcany.

    V prve rade by se melo podekovat panu Koselovi za jeho mnohaletou praci, coz je podle meho nazoru dulezitejsi nez vysvetlovani, proc bylo ohrozeno breznove cislo. Nakonec cislo vyslo a s tim se vyresila i zmena vzhledu.

  5. Martin Slepička říká:

    Tištěné Hrabovské listy jsou zárukou informování starších lidí, kteří nemají internet a kteří se až patrioticky zajímají o dění v Hrabové. Tištěnou verzi dostává každý do svých schránek, každý má možnost si přečíst něco zajímavého, tedy především v budoucích HL. Elektronická verze by byla také pěkná, ale využívalo by ji de facto jen čtenářstvo hrab.info, Hrab. novin a ostrava-hrabova.cz…

    Inzerce by asi příliš “zaplácala” prostor, HL by byly hůře čitelné, stal by se z nich reklamní “plátek”, nicméně nejsem proti zveřejňování informací pouze o místních podnicích, firmách v rozumné míře.

    Chtěl bych, aby se zvýšil počet stran v nových Hrabovských listech, grafika je pěkná, je možno vytvořit “sloupek pana starosty” apod. Doufám, že křídový papír není o moc dražší než standardní. Počet článků se mi zdá být nižší, než bych očekával. Uvítal bych uvedení mého krátkého článku (222 slov) o památníku Františka Janhuby, ke kterému mě ještě přemluvil pan Mgr. Žižka. Nerad dělám věci zbytečně, nemluvě o ostatních věcech z toho vyplývajících.

    • Radomír Orkáč říká:

      Nova redakcni rada jeste nemela prakticky sanci do obsahu HL zasahnout. Vzhled bylo vesmes jedine, co jsme pro breznove cislo mohli a museli ovlivnit.

      Aktualni pocet stran byl tak omezujici, ze 50% dodanych clanku nemohlo byt zarazeno. Jak jsem psal do tydennich udalosti, starosta nam sdelil, ze penize na rozsireni poctu listu jsou.

      Pan Zizka sam rikal, ze zmenu od nej muzeme cekat nejdrive po pul roce a stejna doba by mela byt dana i nam.. .

      Myslim si, ze zmena je mozna ihned, ale v tomto smeru je lepsi menit veci postupne.. .

      Co se tyka el. verze misto tistene, jeste se ani nechysta diskuze na toto tema a v tuto chvili neni vlastne ani nikdo pro zrusit tistene verze.

  6. novy vitr říká:

    Grafická úprava velmi pěkná,

    úvodní foto velmi nápadité

    – spojení minulosti a průmyslové současnosti
    – starobylá Hrabová jako součást moravského velkoměsta
    – kostelík, který byl díky obrovskému úsilí obnoven, symbolizuje historii, kulturnost a skrytý potenciál naší vesnice.

    Tím ale moje chvála končí.

    Hrabovské listy získaly nový kabát,

    tak kde je zmínka o nové redakční radě?
    Kde je kontakt, alespoň na nového šéfredaktora v případě podnětů občanů (např. návrh na článek o zajímavé osobnosti Hrabové, kterou denně potkáváme a nic o ní nevíme)?

    Proč jsou 2 strany z celkových čtyř věnovány základní a mateřské škole, které disponují vlastními weby?

    Potom je víc než pochopitelné, že se pro 50% hodnotných příspěvků nenejde místo.

    A dál…

    Proč tento občasník nedostali do schránek všichni? Silně to připomíná volební kalendář a to už je dávno po volbách, tak co se tím sleduje?

    Nové redaktory čeká ještě dlouhý a nerovný boj.

    Držme jim palce.

  7. Radomír Orkáč říká:

    Proc ta kritika za neco, co jsme vlastne nemohli az tak ovlivnit?:)

    Breznove cislo nejde obsahove na bedra nove redakcni rady. Zachranili jsme ho pouze tim, ze jsme sesbirali clanky, ktere se “ztratily”.

    Distribuci tisku zajistuje obec, nikoliv redakcni rada.

    Nase prace zacina teprve 8.4., kdy probehne prvni jednani nad cislem, ktere bude “nase”.

  8. novy vitr říká:

    Držím Vám palce a fandím Vám.

    Zvláště pro starší generaci, na kterou bychom neměli zapomínat, jste jediným zdrojem informací o dění v Hrabové.

    Mrzí mě, že to bylo špatně pochopeno.

[email protected] [email protected]