Komentované prohlídky Ostravy

Nechejte se i Vy provést minulostí Ostravy na některé z komentovaných prohlídek města! Můžete se připojit k některé z plánovaných, nebo si objednejte svou vlastní.

Pokud chcete získávat pravidelné informace o prohlídkách, vyplňte svůj e-mail v kontaktním formuláři, nebo se staňte fanoušky mého facebookového profilu.

  • Prohlídka městské památkové zóny situované v centru města
  • Prohlídka centra Moravské Ostravy zaměřená na zdejší církevní stavby a bankovní domy.
  • Prohlídka městské památkové zóny Poruba, místa velkolepých plánů na výstavbu Nové Ostravy.
  • Prohlídka městské památkové zóny Vítkovice, charakteristické jednotnou podnikovou architekturou domů z režného zdiva, obklopených továrními halami.
  • Prohlídka starého Zábřehu, obce, na jejímž katasru vyrostla část největší ostravské městské části.
  • Vycházka Bělským lesem, který se v průběhu 20. století stal místem vycházek a výletů tisíců Ostravanů.
  • Vycházka hornickými koloniemi, během níž si návštěvníci přiblíží historii jejich výstavby a život obyvatel v dobách největšího rozkvětu.
  • Vycházka rekonstruovanou Jubilejní kolonií, která návštěvníky seznámí s jejími počátky a bohatou historií.
  • Prohlídka Moravské Ostravy zaměřená na minulost jejího vodohospodářství a význam vody pro rozvoj města od nejstarších dob až do počátku 20. století. Součástí prohlídky je také návštěva Muzea ostravských vodních mlýnů.

Ceny prohlídek:

Rozhodli jste se zúčastnit některé z plánovaných prohlídek? Vstupné na prohlídku činí 60 Kč pro dospělé a 40 Kč pro seniory. Protože si myslím, že je důležité, aby zájem o minulost Ostravy získaly také děti, mají všechny až do 15 let vstup zdarma. Vstupné se vybírá vždy na místě před začátkem prohlídky.
Soukromé prohlídky

Zaujala Vás některá z prohlídkových tras, která se ale nebude v nejbližší době pořádat? Nevyhovuje Vám termín plánované prohlídky nebo byste rádi ukázali Ostravu svým známým? Objednejte si svou soukromou prohlídku. Cena za osobu činí 60 kč (40 Kč pro seniory), přičemž minimální celková cena prohlídky musí vždy přesáhnout 600 kč. Soukromá prohlídka nabízí řadu výhod. Po předchozí domluvě mohu trasu i obsah prohlídky přizpůsobit Vašemu zájmu a časovým možnostem. Soukromé prohlídky je možné uskutečnit ve všední dny v odpoledních hodinách nebo o víkendech a státních svátcích.

Více informací na provedu.cz.

Podnět: Vladimír Slavík
Zdroj: provedu.cz

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]