Noční cyklojízda s přespáním (aktualizováno)

Občanské sdružení OSTRAVOUNAKOLE, které zajímá cyklistická infrastruktura v Ostravě i jejím blízkém okolí, si pro širokou veřejnost připravilo noční cyklojízdu s přespáním v přírodě.

KDY: 15.8. ve 20:30 z Masarykova náměstí.
KAM: Loděnice v Děhylově (možnost spaní ve stanu nebo pod širákem)
S SEBOU: Svítilny, reflexní prvky, buřty, spacáky, stany, dobrou náladu, úsměv, chuť si povídat a poznávat nové lidi…

Pro zájemce chystají “po ubytování” v případě příznivého počasí také krátký výjezd na Hlučínskou šterkovnu spojený s pozorováním meteorického roje Perseidy. Podmínky jsou slibné – 3 dny po maximu roje, k tomu měsíc v novu a výhled ideálním směrem.

Druhý den by rádi uspořádali výlet po okolí, kde akci ukončí, případně se společně dojede až do Ostravy.

Pro aktuální informace sledujte příspěvky v události na Facebooku!


Aktualizováno 6.8. ve 3:30

Informace k ubytování a snídani

Pro ubytování a zábavu můžeme využít velkou travnatou plochu v zadní části areálu (http://mapy.cz/s/kjTb). Součástí této plochy je i ohniště, pár stolů a laviček.

Spát je možné ve stanech nebo pod širákem – to už je každého věc.

Kola si můžeme umístit přímo mezi stany nebo např. k plotu oddělujícímu areál a přilehlé pole.
V případě nepříznivého počasí je možné posezení a spaní i pod několika přístřešky v přední části areálu (http://mapy.cz/s/kjTe). Je to ale blíže chatkám a zahrádkám, takže bychom se museli chovat obzvlášť ohleduplně, abychom nikoho nerušili.

Po celou dobu nám bude k dispozici WC.

Cena za ubytování je 50 Kč za osobu, nezávisle na tom, zda budete spát ve stanu nebo pod širákem (nebo vůbec).

Pokud se najde alespoň 15 zájemců, může nám personál Loděnice připravit na nedělní ráno (+- 8:30) snídani, pravděpodobně párky, nebo vaječina. K tomu nějaký teplý nápoj (kafe, čaj). Odhadovaná cena je 50 – 80 Kč, podrobnější kalkulace nám bude teprve zaslána.

Nenajde-li se dostatek zájemců o snídani, bude i tak možné ráno občerstvení zakoupit, a to přibližně od 9:30, kdy areál otevírá své brány. Nezapomeňte ale, že plánujeme na neděli výlet po okolí a že odjezd předpokládáme přibližně kolem 10. hodiny.

Prosíme zájemce o ubytování nebo snídani, aby se zapsali do komentářů pod facebookovým příspěvkem nebo do zpráv. Uveďte své jméno, příjmení, počet ubytovaných a počet snídaní (např. “Josef Zelený, 4 ubytování, 2 snídaně”). Platbu pak provedete na začátku jízdy (připravte si prosím přiměřenou částku). Na rozmyšlenou máte ještě týden – informaci o počtu ubytovaných a počtu snídaní budeme majiteli předávat příští středu, tj. 12. srpna, v dopoledních hodinách.

Na rovinu přiznáváme, že nemáme prostor, kapacity ani chuť na to, abychom Vaše “registrace” řešili moc oficiálně. Věříme však, že to bude fungovat na principu jakési vzájemné důvěry a že když ubytování či snídani nahlásíte, tak to myslíte vážně a můžeme s Vámi počítat.

Máte-li nějaké dotazy, ptejte se na Facebooku.

Díky za spolupráci.

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]