První uprava webu obce?

Dne 17.8.2015 někdo po mnoha letech zasáhl do grafické podoby webu obce. Malá změna zapříčinila minimálně dočasnou nepřístupnost stránek pod některými prohlížeči.

Uvidíme, jestli to je konec začátku, nebo začátek konce všech požadovaných úprav, po kterých tak dlouho volá opozice a mnoho občanů.

Snímek obrazovky 2015-08-17 v 16.13.59

Dočasné nekorektní zobrazování

Snímek obrazovky 2015-08-17 v 16.17.30

Úvodní banner po dokončení úprav

Snímek obrazovky 2015-08-17 v 16.17.15

Přibyly prvky pro sdílení obsahu přes sociální sítě

 

Možná by na začátek stačilo dávat na web obsah, který nebyl zveřejněn v Hrabovských listech nebo odstraňovat zastaralé informace z přední strany:

  • Výběrová řízení – bytový technik, účetní bytová správa
  • DOTAZNÍK – „Doprava v Ostravě – Jaké jsou Vaše vize a představy?“

Dále by se mohly respektovat zákony (zákon o obcích a InfZ) či jednací řád Zastupitelstva a měli by zástupci obce dávat na web informace včas a ve správné či ještě lépe úplné formě.

3 Komentáře

  1. Šárka Tomisová říká:

    Zápis ze zasedání ZMOb ze dne 24.6.2015

    V zápisu je uvedeno, že zastupitelstvo začalo v 17:10.

    Nezačalo ale náhodou již ve 3 odpoledne, aby se ho nemohli zúčastnit pracující, kteří dělají pouze na ranní směny?

  2. Radomír Orkáč říká:

    Jak upozornila Vladka Kopitzova, … samotny zapis je zmatecny, protoze se v samotnem uvodu pise “Zapis c. 6 z ustavujiciho jednani…”.

    Je to docela nehoraznost, zverejnit neco takoveho.

    Overovatelem zapisu byl Chlupaty a Pospech. To, ze tajemnik udelal chybu, to se da pochopit, ale ze to neodhali overovatele, starosta ci mistostarosta, kteri to podepisuji… .

    Je zajimave, ze je za datum vzniku zapisu povazovan 1. cervenec. 20. cervence jsem zasel na sekretariat a tajemnik rikal, ze nestiha a zapis jeste neni.

    Psal jsem to i na twitteru:
    “Uplynul temer mesic od Zastupitelstva (24.6.), ale zapis neni k dispozici ani pro nahlednuti na sekretariatu. 20.7. 15:50”

  3. Šárka Tomisová říká:

    Toho jsem si přirozeně také všimla, jelikož jsem v červenci zápis na stránkách úřadu hledala…
    Takže příště, aby nebyl občan uváděn úmyslně v omyl – po uplynutí 10 dnů – použití zákona 106/1999 o svobodném přístupu k informacím.
    To úřadu opravdu nestačí ostuda s financováním? Musí mít snad prvenství v neprofesionalitě – ve všem? Docela by mě zajímalo, jak se na náš obvod, potažmo starostu, dívá město a ostatní obvody. Názor na to mám a myslím, že nebude daleko od pravdy.
    Mimochodem… jiná Hrabová byla vyhodnocena obcí roku, tak abychom za čas neměli opačné vedení, už tak je to u nás Kocourkov.

[email protected] [email protected]