Velocipedisté v Ostravě 2015

V sobotu 29. srpna 2015 uspořádal Klub českých velocipedistů v Hrabové setkání velocipedistů z celé ČR. Setkání se účastnilo celkem sto velocipedistů, kteří se po prezentaci na hřišti v Hrabové vydali na jízdu směr Landek.

Byla k vidění kola předválečná v původním stavu, renovovaná, vysoká kola a i dětská kola. Majitelé těchto velocipedů jeli v dobovém oblečení. Ozdobou naší akce byla současná mistryně světa na vysokém kole, které se konalo ve Švédsku, Andrea Missbachová ze Ždánic. Účastníci se fotili před kostelíkem sv. Kateřiny v Hrabové a poté jeli na Šídlovec, kde absolvovali dva okruhy na náměstí. Po celou jízdu jsme měli podporu občanů Hrabové, a to i formou občerstvení na Šídlovci, za kterou děkujeme. Poté jsme vyrazili po cyklostezce kolem řeky Ostravice na Landek, kde proběhla prohlídka Hornického muzea. Závěr akce proběhl na hřišti v Hrabové, kde nám k poslechu hrála country kapela. Děkujeme občanům Hrabové za podporu a účastníkům za pozitivní hodnocení programu a zajištění této akce.

Dne 5. září se KČV v Hrabové účastnil Ždánického histopedálu, a to již 12. ročníku. Tento ročník se konal s podporou Evropské unie. Obec Ždánice (u Hodonína) je malebnou obcí, kde se v místním zámeckém parku konala tato akce. Účastnilo se jí přibližně 150 velocipedistů, někteří i z blízkého Slovenska. Členové našeho klubu poznali nové přátele z veloklubu z Trnavy, které jsme pozvali na naší akci do Hrabové. Navštívili jsme muzeum, které bylo na zámku, ve kterém byly vystaveny historické předměty z života na vesnici. Byl to velice hezky prožitý den zakončený plesem v Obecním domě.

Dne 3. října se bude náš KČV v Hrabové účastnit Biskupického kaléšku v Biskupicích u Jevíčka. Je to festival slivovice (obec má dvě pálenice) s jízdou na velocipedech. Možná budou i volná místa pro celodenní výlet, pokud by byl zájem. Sledujte prosím stránky klubu na www.kcv-hrabova.estranky.cz, kde se dovíte více…

Předseda klubu Axmann Jiří

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]