Elektronické karty v MHD – novinky od 1. listopadu 2015

K 1. listopadu 2015 bude ve vozidlech MHD v Ostravě spuštěn nový elektronický odbavovací systém pro držitele čipových e‑karet ODISka. Nadále budou cestujícím k dispozici i původní (červené) označovače na papírové jízdenky.

Čipové e‑karty ODISka jsou v rámci MHD Ostrava využívány už řadu let. Dosud sloužily pouze jako elektronické dlouhodobé časové jízdenky (tzv. měsíčníky). Jejich využití se listopadem nijak nemění. Uživatelům však přibude možnost si na terminálech ve vozidlech MHD zkontrolovat platnost své jízdenky a případně nahrát na svou e‑kartu ODISka kupon zakoupený v e‑shopu.

Novinkou pro všechny držitele e‑karty ODISka je tzv. elektronická peněženka, která formou kreditu na kartě slouží k nákupu jednotlivých jízdenek. To ocení zejména nepravidelní uživatelé MHD. Kredit peněženky bude možné dobít prostřednictvím e‑shopů vydavatelů e‑karet ODISka (ekarta.dpo.cz), na prodejních místech dlouhodobých časových jízdenek a ve vozidlech vybraných dopravců ODIS. Minimální vklad činí 100 Kč.

Z elektronické peněženky si mohou cestující pořídit nepřestupní jízdenku za 14 Kč s možností jízdy do 10 minut, podmínkou je přiložení e‑karty ODISka k terminálu při nástupu i výstupu, nebo přestupní jízdenku za 20 Kč s možností delší jízdy a s přestupováním v rámci prvních 30 minut, podmínkou je přiložení k terminálu při každém nástupu do vozidla.

Nové terminály jsou technicky připraveny k nákupu jízdenky prostřednictvím bezkontaktních platebních karet. Spuštění této zajímavé možnosti platby je stanoveno na rok 2016.

11 Komentáře

  1. Šárka Tomisová říká:

    Je to sice trošku dotaz mimo téma, ale týká se dopravy a občany bude určitě zajímat – a zajímá – dotaz vzešel od nich.

    Protože já jsem to vlasně ani nezaregistrovala, v době kdy ráno z Benziny odjíždím mám na vybranou, spojů jede milion.

    Takže dotaz …po celé Ostravě se začínají stavět digitální informační tabule s odjezdy spojů.

    Kdy bude tato informační tabule na zastávce Benzina?

    Je to přestupní uzel.

    Děkuji za odpověď – pravď. pana zastupitele Dvořáka, který je koordinátor ODIS – ostravské integrované dopravy.

  2. Martin Slepička říká:

    Informační tabule jsou opravdu super, ihned vidíte, jaké číslo a jakým směrem vám jede. V celé Hrabové by jistě našly využití a snad nejsou ani tak drahé, třeba v Ženevě je měli na každé zastávce a to i na okraji města.

  3. Milan Slíva jr. říká:

    Podle mne se tak brzo nedočkáte. Cena jedné tabule u nás je téměř 900000 (cena včetně DPH dle předpokládané ceny zakázky).

    Bližší informace kupříkladu zde

    http://www.mhd-ostrava.cz/?s=inteligentni_zastavky_ov

    • Šárka Tomisová říká:

      Díky za info,

      ale cena cestující, kteří vystupují na Benzině opravdu nezajímá.
      Je to dopravni uzel a na tento uzel, kde projde velké množství lidí tato tabule patří.

      A to bez diskuze.

      Když to jde na jiných, méně frekventovaných místech, tak proč ne na Benzině.

      • Milan Slíva jr. říká:

        Možná bude hrát roli dostupnost signálu pro panely a zejména obavy z vandalizmu. Ale to jen tipuji. Doufejme, že pan Dvořák přidá nějaké informace od zdroje.

        • Šárka Tomisová říká:

          Doufejme…

          Benzina je ale tak zprofanované místo, vždy zaplněné lidmi, že vandalismus myslím nehrozí

          a ještě máme v Hrabové městskou policii, která to určitě ohlídá.

          Už aby ten panel byl a díky za cestující 🙂

  4. Radomír Orkáč říká:

    Osobně to vidím podobně jako Milan.

    Zastávka je sice hojně využívaná, ale v nočních hodinách je zcela opuštěna. Vandalismus je jen jeden z důvodů, proč tam panely nemít. Podívejte se na samotné zastávky a podchod, jak se všude projevuje vandalismus. Byl bych osobně radši, aby městská policie hlídala jiná místa v Hrabové, než zastávku kvůli panelu.

    Navíc je v Hrabové stále dost zastávek bez “střechy”, což je cesta, kterou bychom se měli ubírat jako první.

    • Šárka Tomisová říká:

      Je to slovo do diskuze,

      já osobně ten panel nepotřebuji, jak jsem již dříve předeslala.

      Ale obrátili se na mě lidé za Šídlovce a tak pouze tlumočím jejich názor, o kterém si ale nemyslím, že by byl špatný, spíše naopak.

  5. Stanislav Holis říká:

    V případě, že opravdu zaplatím jen to co projedu, beru je to dobrá věc. Jestli ale kvůli tomu, že mi stačí popojet o jednu, dvě zastávky a za 2 minuty jízdy mám zaplatit jako za 10 min. 14 korun tak je to ztrácí význam.

  6. Olga Křenková říká:

    Jízda do 10 min = nastoupit, přiložit kartu, zmáčknout check-in, odečte se automaticky z elektronické peněženky /kryté/ 20 Kč, při výstupu zase přiložit kartu, zmáčknout check-out a odečte se 6 Kč, pokud to při výstupu neudělám, protože se nedostanu k přístroji, tak mám jízdu za dvacet Kč. Překvapilo mne to, uvidíme, zda to opravdu takhle od listopadu bude.
    Jedna jízda nad 10 min nebo více jízd, když se stihne přestup do 30 min, má pak výhody. Ušetří se nějaká ta korunka.
    Sama jsem zvědavá, zda přibudou i jiné změny, vždyť na to mají ještě říjen.

  7. Stanislav Holis říká:

    Pro starší občas jezdící spoluobčany by takový způsob zaplacení jízdného v kterékoliv zóně byl určitě přínosný. Snad ten systém bude jednoduchý a lehce pochopitelný, uvidíme v praxi.

[email protected] [email protected]