Dobrá zpráva pro voliče ČSSD a ODS – Hrabová

Konečně se začal realizovat volební slib obou uvedených stran, uplatněný již při volbách v r. 2010 a opakovaně i v r. 2014. V těchto dnech se začala budovat lávka přes Ostravici v prostoru bývalého starého splavu na jižním konci obce! Občané Hrabové při návštěvě protilehlého břehu již brzy nebudou muset kráčet až k mostu, ale využijí tuto zkratku.

S ohledem na vysoké náklady (původně až 20 mil.) byla tato investice přesunuta na město Ostravu a připojil se i Vratimov. Autoři této akce asi předpokládají, že lávku budou využívat občané Vratimova při návštěvě Hrabové a cyklisté z obvodu Ostrava – Jih při svých cestách do Beskyd a zpět.

Pokud někoho zajímají podrobnosti, jsou uvedeny na webových stránkách Ostravy v rubrice veřejných zakázek. Jde o zakázku P15 V – 102, na str. 36, pol. Zadané zakázky.

Zhotovitelem je firma Hochbau ze Staré Bělé, cena 11,8 mil. Kč.

Po obou stranách potrubního mostu budou připevněny lávky, sjezd z lávek na stávající komunikace je řešen po rampách, které budou opatřeny lamelovými rošty. Ne kovovými (ty se kradou), ale plastovými.

Možná se mýlím, ale zdá se mi, že prozatím není dořešen způsob dopravy od lávky směrem ke statku a hlavně pak dál směrem na Novou Bělou nebo Hrabůvku. Ke statku vede soukromá cesta, sloužící k obsluze okolních polností. Současný provoz cyklistů, pěších, jezdců na koních, maminek s kočárky a do toho hospodářské stroje, bude asi složitý. A hlavně pak problémy na Paskovské. Ale zřejmě to mají autoři této akce dobře promyšlené.

Včera se na hrabovské straně vrtaly otvory pro základy ramp. Jelikož je tento prostor cílem mých procházek, budu čtenáře Hrabova.info průběžně informovat o průběhu stavby.

3 Komentáře

  1. Jan Koběrský říká:

    Docela nepovedený titulek – je to snad dobrá zpráva pro všechny z Hrabové, Vratimova a blízkého okolí.

    • Radomír Orkáč říká:

      Mohlo to mit mozna stastnejsi nadpis, ale autor pravdepodobne chtel zduraznit, ze kdyby to bylo na ostatnich stranach, pouzily by se penize na jine projekty.

      Mimochodem, zda se mi ponekud nestastne, ze dve nejvetsi politicke strany u nas v Hrabove tohle maji v programu, kdyz uz prakticky vse bylo dojednano a prichystato v predchozim volebnim obdobi.

      Kdyz ono se slibuje velmi dobre to, co je uz zarizene.

      Kazdopadne ja lavku ocenim, bude to pekny bezecky okruh. Vim ale o lidech, kteri lavku nechteji, protoze to povazuji za vyhozene penize…

  2. Vladimír Slavík říká:

    Informace pro pana Koběrského: Původně měl mít článek nápis “Občané Hrabové, těšte se”! Ale pak mi napadlo, co když se někdo ozve, že s lávkou nesouhlasí, že jsou potřebnější věci např. kulturní dům nebo nová školka. Proto jsem zprávu adresoval voličům uvedených stran, ti by tak reagovat neměli. Jak vidíte, věci jsou mnohdy složitější, než se na první pohled jeví.

[email protected] [email protected]