Fotky: fotosoutěž měsíce září

Členové kulturní komise a zástupce základní školy (tajemnice Kateřina Hejnešová) vybrali dne 13. září na své schůzi výherce nejlepší fotografie. Za měsíc září zvítězila fotografie Kinematograf od Milana Slívy. Autor obdrží cenu, kterou předá Radomír Orkáč.

DSC03085

Kinematograf – Milan Slíva

Pro dané nepovinné téma „škola“ byla jako nejlepší vyhodnocena fotografie – Narozeninová párty dětí ze ZŠ Paskovská, kterou do fotosoutěže zaslala Machálková Jana.

IMG_20150526_004704

Narozeninová párty dětí ze ZŠ Paskovská – Machálková Jana.

Všechny fotky jsou jako obvykle na Flickru:

3 Komentáře

  1. Šárka Tomisová říká:

    No…
    původně jsem měla chuť zasílat do soutěže i svoje skromné výtvory, ale rychle mě to přešlo, když jsem viděla vysokou úroveň některých dodaných fotek. Musím uznat, ač ve své duši nerada, že jsou prostě povolanější a mnohem lepší fotografové, než moje maličkost :-).
    Kinematograf v sépii (nebo opravdu bylo večer takové světlo?) je opravdu moc povedený a přesně vyjadřuje atmosféru pozdního letního večera.

    • Milan Slíva jr. říká:

      Těžko mohu říct, jaký ten večer bylo světlo, protože byla téměř úplná tma. Fotil jsem víceméně intuitivně. V hledáčku jsem neviděl prakticky nic. Na fotografii však žádná dodatečná barevná korekce nebyla prováděna a takto ji fotoaparát podal. Je ale pravda, že když jsem nechal shodnou fotografii „vyvolat“ z formátu RAW (měl jsem nastaveno souběžné ukládání do formátů JPEG a RAW), světlo bylo mnohem přirozenější, ale ubralo to hodně atmosféře fotky. Rozhodl jsem se tedy nakonec pro toto teplejší barevné podání. Přidávám k příspěvku i fotografii věrnějšího odstínu po „vyvolání“ z RAWu pro možnost zhodnocení.

      http://www.hrabova.info/wp-content/uploads/2015/10/10291.png

  2. Šárka Tomisová říká:

    Mě se líbí obě, ale rozhodla bych se stejné, ty teplé odstíny prostě k létu patří.

[email protected] [email protected]