Blešák v kožichu

Je vám líto opuštěných či týraných psů a koček? Pomozte jim a zapojte se do Blešáku v kožichu, který se bude konat v neděli 6. prosince v klubu Barrák nedaleko Sýkorova mostu v centru Ostravy. Cílem této charitativní akce je podpořit organizaci Neposedné tlapky.

V listopadu se otevírají sběrná místa, kde budou organizátoři akce přijímat vámi věnované zachovalé (a ještě lépe nové) předměty, které pak budou v rámci Blešáku v kožichu prodány ve prospěch Neposedných tlapek. Podpořit dobrou myšlenku a přispět k mikulášské nadílce určené pro zvířata, která to v životě nemají lehké, můžete v úterý 17. listopadu od 9. 30 do 15 hodin ve foyer Magistrátu města Ostravy, kde se tento den koná komentovaná prohlídka Radnice v proměnách času. Další možnost budete mít ve dnech 24. a 27. listopadu v čase od 16 do 19 hodin v pobočce Ostravského informačního servisu (OIS) v Elektře a 16. a 23. listopadu od 9 do 17 hodin v Gongu v Dolních Vítkovicích, rovněž v pobočce OIS, jenž je partnerem akce. Organizátoři se velice těší na vaše příspěvky, nicméně si vymiňují právo nepřijímat nevhodné dary, k nimž patří například zbraně, farmaceutické výrobky, velké kusy nábytku, obuv, oblečení nebo živá zvířata. Objevíte-li však doma bižuterii, sklo, keramiku, hračky, bytové doplňky, domácí potřeby a kosmetiku v originálním balení, potřeby pro psy a kočky nebo krmivo pro ně, neváhejte a stavte se. Blešák určitě oživí i ručně vyrobené produkty, takže vítán bude každý, kdo šije, háčkuje, vyřezává…

V klubu Barrák vás pak 6. prosince nebude čekat jen mikulášský dobročinný bleší trh, ale také vystoupení různých účinkujících a kapel.

Akce je organizována pod záštitou Petry Bernfeldové, starostky obvodu Moravská Ostrava a Přívoz.

Více na www.facebook.com/events/625961007546889/

Jeden komentář

  1. Šárka Tomisová říká:

    Velmi dobrá myšlenka,

    němé tváře za svůj osud nemohou…většinou jim je lajnuje všemocný a ne vždy dobrý člověk.

    Když si čtu něco takového, vždy si vzpomenu na vyčerpané ježčí batole z vnitrobloku, které jsme s autorem článku odvezli někdy v polovině listopadu minulého roku do ostravské ZOO, kde se o mladé ježky postarají a na jaro, za teplého slunečného dne, je vypustí na místo, kterému říkají Slunečný palouček.

    Ježeček se za dva dny, které u mě strávil, z vlastní vůle a zvědavosti, i když nerad, odblešil a vydesinfikoval a vysloužil si i jméno – Nový Áriec (reakce na Českou sodu), protože se stačil vykoupat, při chvilce mé nepozornosti, v kyblíku se savem a voňavým přípravkem na plovoučku.

    Měla jsem strach, jestli si nepoleptal oči a jestli vůbec přežije, na druhé straně, ale krásně voněl :-).

    No hlavně doufám, že se na jaro, po prožitých strázních, chudáček probudil… holt betonu přibývá a zeleně kvůli povýšeným, zabetonovaným a nekompetentním mozkům ubývá 🙁

[email protected] [email protected]