Občasník je v tisku

Z počátku možná neuvěřitelné se nakonec stalo skutečností. Občané Hrabové připravili pro ostatní spoluobčany historicky první občasník, který byl dnes ráno předán tiskárně k vytištění. Chtěli jsme vytvořit plnohodnotnou alternativu k Hrabovským listům, které jsou podle našeho názoru špatné, drahé a v současnosti dokonce neexistuje žádná redakční rada, která by tento zpravodaj připravovala. Jak se nám alternativa podařila, mohou posoudit pouze sami čtenáři. Jejich, čili váš, názor nás opravdu zajímá, proto se v patičce každé stránky ptáme na názory, náměty a nápady.

Nedokážu si představit dobu před listopadem 1989, ve které bychom měli takový zpravodaj připravovat. Dnešní svoboda je úžasný prostředek, protože když se nám něco nelíbí, můžeme “to” změnit – ať již ve volbách nebo prostě tím, že ukážeme, že “to” jde.

Bez podpory občanů by “to” však nešlo ani tehdy a ani dnes. Zpravodaj by bez finanční podpory a bez spolupráce ostatních nikdy nevznikl. Děkovat se má, musí a já budu vždy děkovat, protože to bývá dost často jediné upřímné, co lidem můžeme dát. Poděkování si od nás zaslouží všichni (veškerá poděkování jsou v tiráži občasníku), přesto si neodpustím poděkovat i zde v článku třem lidem.

Milan Slíva jr. odvedl největší kus práce ze všech, protože vytvořil grafiku, šablonu/layout, lámal text a zajistil či napsal velkou spoustu článků a fotek.

Další moje veřejné poděkování patří panu Petru Žižkovi, který svými zkušenostmi vdechnul našemu občasníku život! Petr Žižka pracoval od roku 1989 přes dvacet let jako reportér MF DNES a dnes se mimo jiné živí i poradenstvím a učí budoucí žurnalisty. Přestože pan Žižka nebyl iniciátorem občasníku, odvedl kus nenahraditelné práce.

V článku rozhodně nemohu opomenout na pana Honzu Šumberu, který se mnou působil i v redakční radě Hrabovských listů. Právě pan Šumbera stojí za myšlenkou občasníku a tu dokázal nakonec rozhýbat.

Pánové, děkuji vám, bylo mi potěšením s vámi spolupracovat. Rovněž děkuji všem, kteří se na občasníku podíleli!

Vážení občané, tištěný občasník vám přijde do vašich schránek během čtvrtečního a pátečního dne. Budete-li nám chtít cokoliv sdělit, budeme rádi, pokud tak učiníte. Vaše náměty, připomínky nám prosím pište prostřednictvím elektronické pošty na [email protected]

3 Komentáře

  1. Rostislav Gromnica říká:

    Už se těším, až budu mít v ruce finální verzi!

  2. Jan Šumbera říká:

    když už jsme u toho děkování… vše ostatní, co tu Radek nezmínil (a že toho bylo) zařizoval on, ale to je na delší článek a ten vážně psát nechci 🙂

    a bez Radka bych “do toho asi nešel”

    děkuji

  3. Petr Žižka říká:

    Vážení čtenáři a občané Hrabové, když už takto diskutujeme, dovolím si vyslovit velké poděkování všem, kdo se na občasníku podíleli. Poslední setkání nad stránkami občasníku v našem hrabovském grandhotelu Unter den Linden bylo skvělé. Děkuji.

[email protected] [email protected]