(FOTO) Výlov Mitrovického rybníka

Vypouštění a výlov rybníků patří tradičně k podzimu. Tuto sobotu jsme si užili krásnou atmosféru výlovu Mitrovického rybníka, který je vyvrcholením celoroční práce i rybářů z Hrabové.

Vůně bahna, svařeného vína, rybářské sítě plné ryb, bohaté občerstvení v podobě rybích specialit, ale také setkání se známými se stalo již po několikáté příjemným zážitkem mnoha našich občanů.

Výlov byl zahájen v časných ranních hodinách. Rybáři ve vysokých gumácích roztáhli síť a vydali se do studeného bahna, aby kapry a jinými druhy ryb naplnili kádě na břehu rybníka. Zájemci z řad diváků si poté rybu mohli přímo zakoupit a odnést domů živou a nebo si ji nechat na místě vykuchat.

Kdo výlov nestihl a chce mít na štědrovečerním stole čerstvého kapříka, bude pro něj zopakován prodej čerstvých ryb ještě 23.12. u zastávky Nová Bělá Mitrovice.

Fotky jsou na Flickru:

Štítky: ,

8 Komentáře

  1. Šárka Tomisová říká:

    A kde se tam vzala ta želva?
    Nebude z ní doufám želví polívka 🙂

  2. Milan Slíva jr. říká:

    Želva ozdobná se momentálně v naší přírodě vyskytuje vcelku hojně, jelikož poměrně dobře snáší naší zimu. Vytlačuje tak spolu s želvou nádhernou náš původní druh želvu bahenní. Kdysi se želv tohoto druhu u nás prodaly kvanta, roztomilých malých želviček, pocházejících z množíren v jižní americe. Po té co vyrostly se jich hodně lidí zbavilo vypuštěním do přírody, popřípadě se také může jednat o uprchlíka. Dnes se již tento druh prodávat nesmí a prodávají se pouze druhy, které evropskou zimu nepřežívají. Jinak letošní léto bylo želvám v naší přírodě mimořádně vlídné a úspěšně se množily i druhy, které se u nás na svobodě běžně nemnoží.

  3. Šárka Tomisová říká:

    Děkuji za komentář,
    ale stejně by mi ji bylo líto, kdyby skončila v polévce, ač přemnožená :-). Tyto tvory totiž pořád vnímáme jako domácí mazlíčky.

    • Hana CHlupatá říká:

      Nebojte, želvičku nedáme, je to takový náš miláček, kterého si jednou za rok mohou děti pohladit.

  4. Martin Slepička říká:

    Želví polévka je moc dobrá.

  5. Hana Chlupatá říká:

    😁 nechtěla jsem být tak drsná,ale mate pravu, slepičí polevka je top 👍

[email protected] [email protected]