Občasník – co se (ne)podařilo

V tomto příspěvku se pokusím shrnout, co se nám s občasníkem (ne)povedlo, respektive jaká byla zpětná vazba.

Proč vlastně občasník vznikl? Proč jsme zvolili tak matoucí název? Proč jsou v Hrabové dvoje noviny?

Noviny, které se k vám dostaly neměly žádný název. Slovem občasník jsme se snažili naznačit, že pokud se vám bude námi odvedená práce líbit, pokusíme se ji občas zopakovat. Jak psal Petr Žižka v úvodním článku, museli jsme rozbít prasátko, abychom vám ukázali, že je možná něco s našimi Hrabovskými listy špatně.

Již více než rok se mezi občany mluví o nutnosti restartovat Hrabovské listy. Jan Šumbera a já jsme se o změny opakovaně v redakční radě pokusili, ale nebyli jsme úspěšní. Naše představy se neshodly s názory zbylých členů redakční rady. Lidé nejsou proti změnám, pouze se jim nelíbí, když je někdo prosazuje násilím. Proto jsme se rozhodli z redakční rady odejít a řekli jsme si, že zvyklosti narušíme nenásilnou formou – vlastním tištěným zpravodajem.

Chtěli jsme lidem v Hrabové ukázat, co jsme prosazovali, za co jsme “bojovali” a že pokud se chce, všechno jde. Kdybychom se soustředili pouze na upozorňování toho, co je špatně, nikdy bychom nic nezměnili. My jsme se proto zaměřili na změnu zvyklostí a od vás čtenářů jsme chtěli slyšet, jakých jsme dosáhli výsledků.

Autentická, ale anonymizovaná, zpětná vazba:

  • Hrabovský občasník jsem obdržel v pořádku, jako všichni sousedé na našem konci. Já mu dávám jedničku.
  • Nejčastější hodnocení – informativní, pestrý, poučný, zajímavý.
  • Tři nejmenovaní občané starší generace mají výhrady k termínu „občasník“ (neví, co to znamená) a jedna občanka k přílišné délce některých článků.
  • Souhlasím, že některé články jsou delší, ale vzhledem k tomu, že už máme dlouhé, téměř zimní večery…
  • Cekově jsem ohodnotil za 1, pokud bych srovnával s Hrabovskými listy, tak ani jinak hodnotit nešlo. V příštím čísle by mohl být obsah vyváženější, víc o současnosti a budoucích akcích (událostech) na úkor historických nebo minulých.
  • Pěkné počtení, jenom mám obavu, že jsou některé příspěvky tak dlouhé, že je hodně lidí nedočte do konce, což je rozhodně škoda.
  • Hrabovský občasník sice vypadá hezky a jsou tam zajímavé články, ale na druhé straně jsou věci, které se mi nelíbí. Především si myslím, že naprosto neinformovaný občan ani nepochopí, proč vyšel.
  • Děkuji za poslání mailiku, který mě potěšil stejně jako Váš Hrabovský občasník. Přečetla jsem ho na jeden zátah a rozhodně nemám připomínku k délce článků. Nebylo to žádné žvanění o ničem, bylo to čtivé a zajímavé. Všechny, kdo jste se na něm podíleli Vás obdivuji s jakým zaujetím do toho jdete. Nebojíte se dát najevo svůj názor ani na stránkách Hrabova.info, což chce hodně velkou odvahu. Přeji Vám hodně úspěchů a držím palce.

Příspěvek o zpětné vazbě zakončím nezkráceným emailem, který nám zaslala S. B. ze Šídlovce:

Vážený pane Slívo, vážení vydavatelé. Dostal se mi do rukou váš Hrabovský občasník a jsem velmi mile překvapena. Opět jsem se dočetla mnoho nových informací a zajímavostí. Proto Vám chci popřát mnoho dalších úspěchů ve vydávání tohoto našeho časopisu.

Dále bych chtěla touto cestou poděkovat panu Mgr. Jiřímu Strništovi za příkladnou práci a pomoc kterou mi věnoval v některých mých problémech. Do budoucna přeji panu Strništovi hlavně hodně zdraví, spokojenost a hodně síly.

Dále bych chtěla velmi poděkovat paní Jiřině Kelnarové za velmi důležitou a příkladnou pomoc při řešení mých mnohdy nelehkých problémů. Nebyla jsem jedna z těch žen, které běhaly na sociální úřad s každou prkotinou, ale když jsem se obrátila na paní Kelnarovou o radu, pomoc,byla mi vždy nápomocná. Paní Kelnarová se dokázala vcític do situací nás občanů a snažila se vždy najít to nejlepší řešení. Vím, že někteří občané nebyli spokojeni, ale většinou to byli takoví, kteří chtěli i mnohdy nemožné. Mockrát paní Jiřině Kelnarové děkuji a přeji jí hodně zdraví, spokojenosti v dalším životě. Budu na paní Kelnarovou ráda vzpomínat.

Děkuji Vám za vše.


Pokud zveřejněná zpětná vazba nereprezentuje váš názor a chcete nám k občasníku ještě něco napsat, neváhejte tak učinit v komentářích…

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]