Vánoční cinkání u stromečku

V pondělí 30.11.2015 v 16.00 hod. pořádá MS Klubíčko ve spolupráci s Komisí pro děti a mládež MOb Hrabová akci s názvem Slavnostní rozsvícení vánočního stromu.

Svou účastí* akci podpoří i hrabovští hasiči a TORALI o.s.

* Letos dorazí Mikuláš, anděl a čert hasičským autem!

* Letos dorazí Mikuláš, anděl a čert hasičským autem!

Rodiče si s dětmi mohou vyrobit své ozdoby (nejlépe zabalené krabice s mašlí – jako dárek). Ozdoby prosíme odevzdejte v MŠ nejpozději do pondělního rána.

Ke stromečku si děti mohou přinést zvoneček nebo rolničky.

vanocni_cinkani

20 Komentáře

  1. Martin Slepička říká:

    Kde bude slavnostní rozsvícení vánočního stromu?

  2. Radomír Orkáč říká:

    Na Šídlovci v parku.

    Děkuji za dotaz.

  3. Jana říká:

    Dobry den, chci se presne zeptat kde najdu ten stromecek. Pristehovala jsem se tady do hrabove pred mesicem a presne nevim kde a co je

  4. Radomír Orkáč říká:

    Zde: http://mapy.cz/s/n3bH
    Sidlovec, park naproti Budoucnosti.

  5. Jana říká:

    A jake to tam je at vim jestli vzit deti

  6. Šárka Tomisová říká:

    Děti určitě měly radost,
    byla to naprosto skvělá akce 🙂

    • Miroslav Houžvička říká:

      Paní Tomisová asi jsem byl na jiné akci než vy. Souhlasím s Vámi, že děti měly radost- jinak velmi nepovedená akce, nepřipravená a nebýt dětí a jejich vedoucí p. Poláčkové tak bych se odvážil říci, že velmi diletansky zorganizované. Čím si občané a děti zasloužili takto nepovedené rozsvícení vánočního stromu. Osvětlení stromu – snad má obec v rámci investic i peníze na kvalitní osvětlení a výzdobu celého “dvojstromu”. Podívejte se na sousední malé obce, co dokáží udělat v rámci “rozsvícení vánočního stromu”……Prostě je to na širší diskuzi, ale urči tě né písemnou formou na tomto webu. Finance jsou, ale slovy některých : nám to tak stačí..To nemohu absolutně souhlasit. Zahájení žádné, rozsvícení se VŠUDE koná jako sláva ke konci programu, děti jsou do toho vždy zapojeny. Je to pro ně a né pro udělání čárky za akci!!!!

    • Miroslav Houžvička říká:

      Zapomněl jsem podotknout, že občanské sdružení TORALI si zaslouží pochvalu za statečnost a velkou snahu pomoci ke zkvalitnění této akce. Oni jsou ti, kteří to umí, ale musí svůj program předvádět v jiných obcích, v Hrabové mají “utrum”. PROČ???????
      Díky.

  7. Radomír Orkáč říká:

    Tak jen doufam, ze ta kritika je skutecne jen na rozviceni stromku…, ktery jsem pres vousy a vlasy vubec nevidel.

    Musim rict, ze vice nez cokoliv jineho, se mi libilo, ze jsme dokazali nemozne – zapojit na jedne akci skolku, komisi, dve sdruzeni a jeste hasice.

    Tohle je jedina cesta, jak Hrabovou v kulturnich akcich nekam posunout.

    • MUDr. Marcela Poláčková říká:

      Bohužel pane Orkáči, pokud tuto akci nebude někdo (obec) organizovat jako celek a pokud nebude pro tuto akci vymezen prostor-podium, tak to bude vždy jen trapný amatérský pokus, zmatek, neorganizovanost, atd. My jsme se s velkým úsilím jako Divadlo tety Chechtalíny snažili akci ozvučit a přisvítit- dosti marně, protože pokud děti budou stát těsně před reflektory, tak je to neúčinné i nebezpečné. A táhnot kabel ze školky z okna na strom a pak k audiosoupravě je kaskadérský výkon. A pokud akci někdo nebude moderovat, přesně nenačasuje příjezd Mikuláše,nebude řídit program atd., tak to dopadne, jak to dopadlo.Školkové děti si paní učitelky nepřály ozvučit, takže si mnozí ani nevšimli, že už zpívají. A program by neměl trvat 10 minut. Ve srovnání s jinými obcemi nesrovnatelné. Já jsem se snažila program obohatit děvčaty z mé taneční skupiny Matahari, ale děvčata opravdu nemohou tančit na trávě mezi psíma hovínkama. Jistou úroveň by to chtělo, hrabovské děti by si to určitě zasloužily. Mikuláš s balonkama se určitě dětem líbil, ale ta sláva pro děti, to překvapení-teď se rozsvěcí stromeček – se daleko lépe daří v každé domácnosti na Štědrý den. Je to škoda, všechno by se dalo udělat jinak.

  8. Šárka Tomisová říká:

    Proč tolik kritiky?
    Na takové akci jsem byla poprvé a ne od začátku a opravdu se mi tam líbilo a věřím, že i dětem.
    Oproti minulému roku, kdy u stromku bylo “VELKÉ NIC”, obrovský posun.

    Samozřejmě, jen kvůli Radku Orkáčovi, jeho píli, zaujetí a diplomacii, Radek dal dohromady protiklady a dokázal – dříve nemožné.

    Díky i manželům Poláčkovym a hrabovské Minimatahari, panu Slívovi, který vše natáčel, hasičům, kteří nás preventivně nepolili, všimla jsem si, že tam byla i paní Hromádková, takže se můžeme těšit na fotečky a vyrůstá jí nový konkurent – asi desetiletý chlapec vše natáčel a fotil ze stativu – možná příští hrabovský umělec.

    Bylo to poprvé pane Houžvičko, tak buďme, prosím, trošku tolerantní.

    Co mě ale hodně mrzí moc,
    že z hlediska sebereprezentace smetanu slízla ODS, která prakticky nehla prstem. Ale to už je prostě ta hnusná politika, kterou běžný slušný občan – prostě nevnímá.

    • MUDr. Marcela Poláčková říká:

      Ano paní Tomisová, určtě to bylo lepší, než minulý rok, kdy nebylo vidět, ani slyšet vůbec nic. Proto jsme do toho šli, bylo mi těch dětiček líto, že se snažily zbytečně. Ale tak, jak by to mělo vypadat, to nevypadalo. Proč, to jsem popsala výše.

      • MUDr. Marcela Poláčková říká:

        A ještě malý dodatek, těmito debatami se to bohužel nevyřeší. To my si tady můžeme korespondovat do nekonečna. Pokud tyto akce nebudou organizovat lidé,kteří to umí-třeba kulturní komise a nebude na to vyčleněna určitá částka, tak to bude vypadat pořád stejně. Tím nechci srážet snahu paní ředitelky Strnišťové, ale venkovní akce nejen pro rodiče, ale širokou veřejnost, takhle dělat nelze.

  9. Šárka Tomisová říká:

    Chápu,
    ale pro běžného občana, zvyklého, že se v Hrabové neděje vůbec nic, to byl stejně zážitek. Děkujem 🙂

    • MUDr. Marcela Poláčková říká:

      Já děkuji za uznání, ale mám z toho špatný pocit, jsem zvyklá dělat věci pořádně. A takové akce zas nechtějí tak mnoho. Už se zapojuje kdekdo a to je moc dobře.

  10. Radomír Orkáč říká:

    Přátelé, ukončeme tuto rozporuplnou diskuzi.

    Přestože to je špatně, akce měla být původně (několik let zpět) jen besídkou pro děti ze školky, kterým se symbolicky rozsvítí stromeček.
    Možná se pletu, ale název byl původně vždy Vánoční cinkání! To možná až já to na Hrabová.Info nevědomky upravil.

    Kritika je nesmírně důležitá a rozhodně je na místě. Berme však letošní rok jako odrazový, protože cítím, že přichází změna, změna ve zvyklostech.

    Paní Strnišťová to neměla vůbec jednoduché a byla by hloupost to tady rozvádět. Nezapomeňte, že právě paní Strnišťová narušila u této akce zvyklosti a toho si já osobně nesmírně cením!

  11. Miroslav Houžvička říká:

    Radku, na plakátech bylo uvedeno “Rozsvícení vánočního stromu”, tak se neomlouvej-nebyl jsi to ty kdo to změnil.(jedině, že to rozsvícení bylo jinde-nebylo totiž uvedeno kde..).Proto jsem reagoval na akci ROZSVÍCENÍ……Jinak víš, že jsme za kulturní komisi chtěli a přednesli i návrh na zlepšení již loni a mírně řečeno nám to bylo NEDOPORUČENO!!!

    • Šárka Tomisová říká:

      Ale i tak jste akci zlepšili o 1001%

      a přihlížejícím (pro)radným určitě spadla brada a možná i zuby.

      BRAVO –
      Kulturní komisi, MataHari a hasičům a BRAVO místním rodičům a dětem, kteří se zúčastnili,

      pro příště už jen vyšperkovat, i když já přílišnou dokonalost nemusím,
      mám prostě ráda boj za dobrou věc, který lidi stmeluje a vytváří fantastické věci 🙂

      • MUDr. Marcela Poláčková říká:

        Děkujeme moc, ale to by byla teprve spokojenost, kdyby vše bylo, jak má být! Kdyby program netrval jen 10 minut, kdyby to nasvítil a nazvučil profitým a ne naše Divadlo tety Chechtalíny,které na venkovní akce nemá zařízení. Kdyby obec zřídila k těmto akcím vhodný prostor, aby lidé zcela proti bezpečnostním předpisům nezakopávali o kabely, kdyby se na to vyčlenily finance,atd., atd. Dokonalého není nikdy nic,ikdyž tomu věnuje mnoho lidí mnoho času, navíc úplně zadarmo. Ale pokud se tato akce i tak líbila(původně to prý měla být jen komorní akce školky a ne rozsvěcení stromečku), tak jsem ráda. Protože radost dětí je tou největší odměnou.

[email protected] [email protected]