MFDnes: Konec tahanic. Hrabová má nového starostu

OSTRAVA Král je mrtev, ať žije král. I tak komentují lidé na internetových stránkách volbu nového starosty v Hrabové. Stal se jím dosavadní místostarosta Igor Trávníček (ODS), který ve funkci nahradil Rostislava Nadě (ODS), jenž na post starosty rezignoval.

Pro nového starostu zvedlo ruku na posledním zasedání obvodu celkem 11 zastupitelů z celkového počtu 15. Novým místostarostou je pak Bohumil Rundt (nezávislý za ODS), který byl zvolen jednohlasně.

„Myslím, že jednání neprobíhalo nijak dramaticky. Ozvalo se tam pár výkřiků do tmy, ale to k tomu asi patří. Jinak vše proběhlo v poklidu. Doufám, že teď budeme jednat konstruktivněji a bez zbytečných tahanic,“ popsal nový starosta Trávníček. Narážel tak na neshody zastupitelů kolem exstarosty Nadě. Ten rezignoval na svou vlastní žádost. Podle svých slov odstoupil i na základě určité atmosféry mezi částí obyvatel Hrabové.

Exstarostovi ale zastupitelé vytýkali hlavně absenci na zasedáních zastupitelstva, zasahování do chodu redakce obecních novin nebo pracovní nedůslednost, která vedla ke krácení rozpočtu obvodu.

„Investiční plány obvodu rada s nikým nekonzultovala a budila tak kontroverzní reakce. Navíc obvod letos přišel i o část rozpočtu kvůli chybám v hospodaření,“ upozornil opoziční zastupitel Jan Dvořák (ČSSD). Jeho slova potvrdila mluvčí ostravského magistrátu Andrea Vojkovská. „Obvodu byl zkrácen příspěvek příjmu z výherních automatů o 159 tisíc korun. Jeho vedení totiž nesplnilo uloženou povinnost a neodstranilo nedostatky, které zjistil audit. Nápravné kroky obvod do stanoveného termínu nepodnikl.“

Nový starosta ještě nemá v plánech pro příští rok úplně jasno. „Uvidíme, každopádně bych chtěl jednat o vzniku kulturního domu, který obvodu chybí, nebo rekonstrukci a rozšíření mateřské školky,“ uvedl Trávníček. (koh)

Zdroj: MF Dnes

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]