Zvýšení bezpečnosti na ul. Paskovská

Na návrh Ostravaka v Hrabové a poté i komise výstavby, dopravy a ekologie, zahájila p. Králová jednání ve věci nového nasvětlení přechodu pro chodce u ZŠ Paskovská.

Z odpovědi Ostravských komunikací:

Podnět na posílení osvětlení v místě přechodu pro chodce na ul. Paskovské u ZŠ jsme přijali, vyhodnotili a postup je následující:

  • Zadali jsme vypracování světelně technického návrhu výměny svítidel v celém úseku od smyčky Domovská po ul. U Kotelny pro zvýšení intenzity osvětlení tohoto úseku i s ohledem na zastávky MHD.
  • Současně je předmětem zadání návrh řešení posílení osvětlení v místě přechodu pro chodce u ZŠ.
  • Po vyhodnocení a odsouhlasení světelně technického návrhu provedeme výměnu svítidel v rámci údržby – v rámci standardního procesu obnovy a racionalizace soustav VO.
  • Navrženým řešením navíc dojde k snížení energetické spotřeby použitím moderních LED svítidel.

Nezbývá než se těšit na realizaci úprav a poděkovat paní Králové za proaktivní přístup.

4 Komentáře

  1. Tom říká:

    A co svítivost LED osvětlení?

  2. Jan Šumbera říká:

    pokud myslíte intenzitu osvětlení, u LED zdroje se dá velmi snadno nastavit, stačí se podívat na osvětlení přechodu na ul. Domovská x Paskovská

    • Milan Slíva jr. říká:

      Osvětlení přechodu LED svítidly je v pořádku a nelze proti němu nic namítat. Intenzita je dobrá. Problém bývá ve směrovosti LED svítidel, což u přechodu je plusem, ale u bežného pouličního osvětlení překážkou. Nikdy nezapomenu, jak u nás na Poplužní, sousední Na Šajaru a dalších ulicích proběhla výměna sodíkových výbojek za LED. Člověk šel pak po cestě ve střídajících se pásech ostrého světla a tmy. LED také poměrně hodně oslňovaly.

  3. Miroslav Houžvička říká:

    Dnes jsem si všiml kamery na semaforů před přechodem směrem z Hrabové – je funkční? Je -li chce se to podívat na záznam v 15.15 kdy přejíždí auta v obou směrech na červenou…

[email protected] [email protected]