Glosa: Přímý přenos z jednání zastupitelstva

Zasedání zastupitelstva města Vratimova mohou zítra 13.04.2016 od 15 h sledovat občané online.

Technicky se nejedná o nic složitého. Např. z dětského tábora, který pořádá místní občanské sdružení TORALI, vysíláme některé události v přímém přenosu již několik let. Dokonce jsme přenášeli i pěveckou soutěž a rodiče byli pátým porotcem – hlasování probíhalo interaktivně přímo pod videem.

Dočkáme se toho někdy i v Hrabové? Osobně moc nevěřím, že bychom se přímých přenosů z jednání zastupitelstva dočkali ještě v tomto funkčním období.

Přestože je jisté, že v blízkém okolí již první nebudeme, nehažme flintu do žita. Dokážou to jiní, dokážeme to i my!

Co si o tom myslíte vy? Sledovali byste takový přímý přenos? Podívali byste se na záznam, pokud by k dispozici? Napište váš názor do komentáře…, můžete i anonymně.

4 Komentáře

  1. Petr Halfar říká:

    Osobně bych přímý přenos sledoval se zájmem.

  2. Stanislav Holiš říká:

    Naživo je naživo, ale když máme toho nového tajemníka a Mediální komisi určenou k šíření dobrých zpráv z radnice, tak by se to mohlo podařit. A až voliči uvidí, jak jejich zastupitelé fungují, to bude o volbách fičák….:-)

  3. Milan Orkáč říká:

    Dobrý den, nemám nic proti vysílání… Ale copak každý nemůže zvednout svůj zadek a zajít na zastupitelstvo sám? Na namítku pracovní vytížení nelze reflektovat. O vysílání mám spíše negativní mínění, zpravidla se dělá v případě, kdy do sálu nevejde celé nadšené publikum spěchající na jednání zastupitelstva. Bohužel v Hrabové takové publikum velkého počtu osob, chybí. Chodí jen obvykle stálé stejné osoby a ty do sálu bez problému vejdou. Hlavní nevýhodou přímého sledování je, že nemůže občan, vždy nadšeně sledující přímý přenos ze zasedání zastupitelstva, vznést připomínku (viz komentáře k jednání zastupitelstva Ostrava-Jih ke zrušení školy)přímo na jeho jednání.Takže občane, raději vzhůru iniciativně na jednání zastupitelstva, o tématu jeho jednání a termínu konání jsi nyní již dostatečně v předstihu informován a přijď diskutovat.
    Chvíle velké účasti příjde brzy, neboť se bude jednat o nájmu v bytech a to je téma vděčné. Kde se zajímovostí voliče je hřiště, vnitroblok a ostatní problémy, ty tolik nepálí. To asi sál bude plný a může být vysíláno on – line na obrazovku před úřad, jako tomu bývá při sportovních akcích ve velkých městech na náměstích či pře kostelem ve Vatikánu.
    Milan Orkáč
    nezávislý zvolený za KSČM

    • Radomír Orkáč říká:

      Tati, ono to neni o tom, ze by lide nechteli zvednou “prdel”. Ve chvili, kdy v lonskem roce bylo zastupitelstvo svolavano na 15. hod. a letos to bude 16. hod., pak je to spise o nemoznosti odejit ze zamestnani.

      Neni ani vyjimkou sluzebni cesta obcana ci docasny pobyt mimo Hrabovou.

      Vyhodou takoveho prenosu je rovnez i automaticke nahravani a nasledna moznost prehrani.

      Osobne me a Milana Slivu nepravidelne zadaji cca 3 lide o audio zaznam. Mezi temito osobami byl i tajemnik, protoze jeho nahravka selhala.

      Ale tvuj nazor samozrejme beru, je to o diskuzi a nikoliv o vymyslu delat ze Zastupitelstva online show;-) Dekuji za nazor.

[email protected] [email protected]