Výstavba nové cyklostezky ve Staré Bělé

Nová cyklostezka zaplní mezeru na oblíbené výletní trase Ostravanů do krajiny kolem řeky Odry. Po Velikonocích začne dostavba úseku mezi městskými částmi Polanka nad Odrou a Stará Bělá. Odvede cyklisty i chodce z úzké a frekventované silnici, na které je ohrožují rychle jedoucí auta.

Cyklostezka bude začínat u splavu na Odře – významném východišti do CHKO Poodří. Podle tamních lidí tam už měla být dávno.

„Lidé v autech tudy jezdí jako šílenci, protože vědí, že už je to dlouhá cesta, necítí se už v dědině a není tady ani plná čára. Takže si myslí, že tady mohou jet, kolik chtějí. Padesátkou tudy jede málokdo,“ říká Hana Brožová, která bydlí hned u problematické cesty.

„Mít tady teď malé dítě, mám strach ho samotné pustit ven, protože řidiči jsou fakt bezohlední. Cyklostezka je velká pomoc – zvýší turistiku a hlavně bezpečnost,“ dodává soused paní Brožové.

Podle starosty Ostravy-Staré Bělé Mojmíra Krejčíčka (nezávislý) bude stezka sloužit cyklistům i chodcům. „K budování této stezky se přistoupilo z důvodu bezpečnosti. Je budovaná jako sdružená pro chodce i pro cyklisty v šířce dvou a půl metru. Vede pod komunikací v těsné blízkosti CHKO,“ upřesňuje starobělský starosta.

Hana Brožová se už na novou cyklostezku těší. „Nám pomůže v tom, že se dostaneme na pěkné procházky k Odře. Cyklostezka je super. Škoda jen, že s tím tak otáleli,“ uzavírá.

Stavba, kterou platí ostravský magistrát, má být hotová během letních prázdnin.

Zdroj: rozhlas.cz a ostravounakole.cz

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]