Hrabovské listy jsou na cestě k Vám

V minulých dnech jsme přivezli z tiskárny nové, právě „upečené“, a tedy čerstvé a křupavé, Hrabovské listy. Jejich hlavním tématem je kulturní stánek v naší obci. Ptáme se, zda stavět či nestavět nový kulturní dům v Hrabové, zda opravit či neopravit tradiční hospodu U Lípy, zda je moudré dále pořádat obecní plesy mimo Hrabovou.

Vyjadřuje se k tomu nejen starosta Hrabové, ale i další zastupitelé naší obce. Milan Slíva jr. se věnuje také kulturnímu dění v historii Hrabové a při svém bádání přišel dokonce i na to, že v Hrabové vystupovali i předchůdci slavného souboru Bambini di Praga. Kultura hrála v Hrabové vždy velkou roli.

V Hrabovských listech si přečtete i rozhovor s manželi Hromádkovými, kteří zachycují dění v naší obci svými fotoaparáty. Najdete tam také reportáž z poznávacího výletu do Krakova a Osvětimi, který zařídila kulturní komise naší obce.

Vladimír Slavík připomíná, že je to čtvrt století, kdy jsme se rozhodli, že věci veřejné budeme řešit z Hrabové a nebudeme součástí obvodu Ostrava-Jih. Témat bylo hodně a ne všechno se nám do novin vešlo, a to i přesto, že jsme toto vydání rozšířili na dvanáct stran.

Budeme samozřejmě rádi, když se Vám budou nové Hrabovské listy líbit. A protože chceme psát o věcech a tématech, které Vás, naše čtenáře, zajímají, chceme znát také Vaše názory na to, jak se Vám Hrabovské listy líbí a co byste v nich chtěli číst. Pište nám na mail: [email protected]

Petr Žižka, Váš šéfredaktor

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]