Ach ty detaily

Parková úprava před základní školou je moc pěkná. Celá plocha prokoukla a myslím, že příští rok už to bude skutečná parková úprava.

Když jsem se dozvěděl, že Rada bez předchozí diskuse minimálně v komisi výstavby a kulturní komisi rozhodla o provedení, bil jsem přes Hrabová.Info na poplach. No po předchozích zkušenostech se mi nemůže nikdo divit.

Úpravy proběhly, plocha je pěkná ale…

Zase mi někdo dodal námět na požďuchnutí. Když se na park podíváte s odstupem z protějšího chodníku u křižovatky se Šrobárovou, uvidíte ozdobu v podobě ohnutého masivního pokrouceného rezatého sloupu se zbytkem řetězu.

Zabránění vjezdu

Zabránění vjezdu

Nebyl to snad hrabovský pranýř?

Nebyl, s protějším sloupem sloužil k napnutí řetězu pro zabránění vjezdu aut ku škole. Teď tuto funkci spolehlivě (?) plní dopravní značka.

Nebylo by na čase tento relikt odstranit a při té příležitosti znovu natřít zábradlí k Paskovské?

5 Komentáře

  1. Petr Halfar říká:

    S natřením bych souhlasil také, snad se zamyslet a zrušit červenobílé šrafování a natřít to třeba nahnědo.
    Sloupek s řetězem je zbytečný, pryč s ním.

  2. Vacbat říká:

    Zdravím všechny,

    chtěla bych také zmínit jeden postřeh. Když chodím na autobusovou zastávku, nejde mi si nevšimnout absenci odpadkových košů (hlavně na chodníku, který vede do školy). Přijde mi, že je zde opravdu málo košů (vím jen o dvou, které jsou schované v zastávkách). Nestálo by za to např. vyhlásit soutěž a umístit šikovně koše na stranu chodníků vedoucích do školy? Jsem si jistá, že by se vyeliminoval odpad, kterého je tu opravdu hodně (nemluvím o malém náhonu, který sem tam vybírám, když už se na to nemůžu dívat). Co si o tom myslíte? Přeji hezký den, Janka

    • Šárka Tomisová říká:

      Dobrý postřeh,
      košů je opravdu minimum.

      A konečně by se mohlo začít uklízet starobylé náměstí na Šídlovci, půlmetrová letní tráva není na ozdobu, jak si myslí místní bohatá radnice, ale na ostudu.

      Obyčejný občan se oprávněně ptá:
      k čemu místní úřad zaměstnává a platí VPP(veřejně prospěšné pracovníky)? Opravdu je nutné, aby věčně chytali lelky a vykuřovali před trafačkou, která je prakticky vedle úřadu ?!?

  3. Jan Dvořák říká:

    Dobré podněty, zkusím s tím něco udělat.

  4. Hana říká:

    Nová výsadba je krásná, líbí se mi i jmenovky u stromů, ale který otrok je bude obsekávat, aby je i příští rok našly děti ke své výuce? Z pohledu zahradníka myslím, že dosti nepraktická volba.

[email protected] [email protected]