Přinášíme úsměv na Vaši tvář

Říkáte si, že se máte dobře, ale mohli byste se mít lépe? Máte dobrou práci, přátele, rodinu, ale hlavně máte to nejcennější. Zdraví. Teď si určitě myslíte, zdraví? To je přeci něco úplně běžného. Opak je ale pravdou.

Ne všichni máme takové štěstí, že můžeme říct: “Jsem zdravý.”

Bohužel jsou mezi námi také lidé trpící například Dětskou mozkovou obrnou (DMO), snížením inteligence, smyslovými nebo tělesnými vadami či epilepsií po celý svůj život.

Naštěstí se na tyto osoby v dnešní době nezapomíná a existují instituce, jejichž cílem je, aby právě těmto lidem život ulehčili a pomohli jim.

Jednou z těch organizací působících v našem kraji je právě Centrum pro zdravotně postižené Moravskoslezského kraje o.p.s. (dále jako CZP), která se těmto lidem věnuje již 14 let (založena v roce 2002). Mezi hlavní aktivity organizace patří: poradna pro osoby se zdravotním postižením, občanská poradna, osobní asistence, bezbariérová doprava, sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se ZP, půjčování kompenzačních pomůcek nebo vydávání svého čtvrtletního Zpravodaje s přehledem aktualit.
Jelikož CZP poskytuje služby v rámci celého Moravskoslezského kraje najdete jejich detašovaná pracoviště v Ostravě, Opavě, Frýdku-Místku, Novém Jičíně či Bruntále. Mezi hlavní partnery CZP patří státní instituce, nadace, ale také velké firmy působící v České republice.

Pokud znáte někoho, komu by mohly být námi nabízené služby prospěšné nebo jste jím Vy sám, pak neváhejte a navštivte naše webové stránky: www.czp-msk.cz. Můžete nás rovněž oslovit na telefonním čísle: +420 596 115 318 případně e-mailem [email protected].

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]