Už se napouští…

To jsem si zas dal…, teď v tom dusnu jsem absolvoval vyjížďku na kole na naší hrabovskou haldu v Hrabůvce. Omrknul jsem, jak se hýbou práce 🙂

Už se napouští…, dal jsem si dnes práci a nafotil to ze všech stran, takže jsem hodinu jezdil po hlíně rozjeté buldozerama. Kype ze mě jak z bravka.

Takže zde pár fotek od našeho budoucího jezera, které zatím moc lidí nevidělo. Plánované golfové hřiště asi dle informací nebude. Prý unie zakázala či nejsou peníze, Bůh ví.

Fotky jsou na Flickru:

Autor chtěl zůstát v anonymitě. Za bezva fotky i komentář však děkujeme!
Zdroj: Facebook

12 Komentáře

  1. Petr Halfar říká:

    Jééé, kde to tam je?

  2. Vladimír Petana říká:

    Tak mě napadá: Nebude to polder proti zaplavení Šídlovce? 😊

  3. petr žižka říká:

    zajímavé, zřejmě se bývalý rybník Šídlovec přemístil na kopec. Nová doba, host vyhazuje číšníka a rybníky jsou na kopci…

    • Milan Slíva jr. říká:

      Rybník Šídlovec to určitě není. Prakticky pod celou hrabůvkovskou haldou bývaly kdysi rybníky. V daném prostoru pravděpodobně rybník Mazurovec. Takže se jen Mazurovec po dlouhých letech prodral až k povrchu.

      • Martin Slepička říká:

        Jen bych dodal, že se jednalo o paskovské rybníky, teď jen ještě zachránit Pilík před vypuštěním a udělat tam rekreační zónu alespoň s jednou cyklostezkou.

  4. Jan Dvořák říká:

    Jezírko je součástí projektu golfového hřiště. A na Pilíku již pracujeme!

  5. petr žižka říká:

    Zachránit Pilíky a z toho tankodromu, který vede, udělat pěknou cyklostezku by bylo opravdu záslužné. Jen lidé, kteří tam nikdy nebyli, nebo nemají představivost, jak by to mohlo vypadat, jsou schopni říkat, že Pilíky jsou nějaký hnus, který nestojí za záchranu. Opak je pravdou.

    A jen, prosím, nemusí každá cyklostezka mít asfaltový povrch a být úplně hógo – fógo (viz třeba Rakousko, kde k těmto přírodním pasážím přistupují výrazně citlivěji, než u nás). Úplně by stačilo zachovat tu původní cestu, má nádhernou atmosféru, z obou stran ji lemuje alej. Asfalt by tu atmosféru zabil. Ale to je jen můj názor, každopádně ten tankodrom je nesjízdný a čím dál horší. Teď už tam dokonce někdo navezl nějaké kusy betonu, aby se tam dalo projet. Což v praxi znamená, že příští cyklista, který najede do té louže a logicky ty kvádry neuvidí, protože budou pod vodou, se tam zabije…

    • Jan Dvořák říká:

      Není to jen názor Váš, ale i Komise výstavby, byť nám šlo spíše o to s minimálními náklady udělat aspoň něco, protože své odpůrce ten záměr opravdu má.

      • petr žižka říká:

        Věřím, že každý, kdo má srdce, musí cítit, že to místo má atmosféru a duši. A hlavně mohlo by mít, kdyby se upravilo, vyčistilo… Takových míst není tolik, abychom si jich nevážili. Jsou součástí ducha a duše toho, co se v konečném důsledku nazývá DOMOV… Někdo to cítí více, někdo méně. Možná, že někdo vůbec, co já vím.

        Zdravím

        • petr žižka říká:

          na konci mého příspěvku měl být asi správně otazník. Čili věta měla znít: “Možná, že někdo vůbec, co já vím?”

          :-):-):-)

  6. Martin Veselý říká:

    Zdravím , halda je volně přístupná nebo je tam nějaký zákaz? (né že by mě zakaz zastavil..)

[email protected] [email protected]