Lodě Zdenka Kandera jako lákadlo na Miniuni

Včerejší vydání MF DNES zve na Černou louku do Miniuni. Láká i na miniatury historických i současných modelů lodí z dílny Zdenka Kandera, občana Hrabové.

K lákadlům Černé louky patří rovněž svět miniatur Miniuni

OSTRAVA Na výstaviště Černá louka v centru Ostravy může vyrazit na celodenní výlet jak celá rodina, tak i jednotlivci. V pětihektarovém areálu se rozprostírá devět staveb, z nichž dvě slouží jako pavilony pro pořádání výstav i konferenci. Mimo budovy je součástí komplexu i odpočinková zóna pro relaxaci místních.

„V blízkosti černé louky je svět miniatur Miniuni, který je zajímavou atrakcí pro děti i dospělé. Zhlédnout zde můžete vice než 30 modelů staveb. V měřítku 1:25 lze vidět světoznámé stavby jako například londýnský Big Ben, Staroměstskou radnici, Braniborskou bránu či 12 metrů vysokou Eiffelovu věž,” jmenuje mluvčí Moravské Ostravy a Přívozu Jana Pondělíčková.

Ročně areál navštíví asi 35 tisíc lidí. „Kromě dominant mést je zde do konce roku i výstava miniatur historických i současných modelů lodí od Zdenka Kandery, zmenšeniny evropských hradů a zámků z balzového dřeva od Jana Krupy či výstava s názvem Po stopách železničáře od Davida Pšenčilca,” radí mluvčí Miniuni Matěj Cupal.

kander_lod

Model lodě od Zdenka Kandera

Na výstavišti si přijdou na své i fanoušci veteránů. Padesát amerických aut od roku výroby 1911 do současnosti zde vystavují do konce letních prázdnin. (kb)

Zdroj: MF Dnes, Moravskoslezský kraj, 22.8.2016

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]