Pojďme uklízet i na podzim!

Najde se někdo, kdo akci zorganizuje v Hrabové? Hrabová je stále plná skládek… . TORALI organizuje jarní úklid a pro podzimní nemáme potřebný čas.

Vážení přátelé,

Prázdniny jsou u konce a leckde nám opět přibylo černých skládek, jinde nepořádek po neukázněných turistech. Je to boj s větrnými mlýny? My věříme, že ne…

Proto bychom Vás chtěli pozvat na sobotu 17. září, která je mezinárodním uklízecím dnem akce Clen Up The World! (Ukliďme svět), ke které se hrdě hlásíme. Pojďme do toho s dalšími desítkami států po celém světě a nenechme se zahambit. Ukliďme alespoň část odpadků po letní sezóně, příroda i člověk si opět oddychne.

Zaregistrujte se jako organizátor na stránkách www.uklidmecesko.cz a pozvěte své přátele a známé na společnou akci pro přírodu, pro své okolí, pro svou radost. Ukliďtte společně třeba své oblíbené místo nebo cestu, babí léto máme ještě před sebou, jistě bude hezčí bez odpadků.

Nebojte se říci o pytle na úklid! Máme pro Vás vyšetřené pevné pytle, které jsou do terénu ideální. Žádosti o balíčky přijímáme ale do konce srpna, proto na nic nečekejte! Balíky budou doručovány během druhého týdne v září.

Pokud Vám termín nesedí, upravte si ho podle sebe a vlastních časových možností. Pokud Vám to letos už nevyjde, pozveme Vás rovnou na 9. dubna 2017, kdy plánujeme jarní kolo!

Přeji krásný zbytek prázdnin, co nejčistší okolí bez odpadků a s některými z Vás se budu těšit nashledanou na Čištění Vltavy či na Recyklišti! 🙂

Katka Landová
koordinátorka organizátorů a dobrovolníků
[email protected]
tel: 773 198 015

11 Komentáře

  1. Petr Halfar říká:

    Jsem pro, když se všichni chtiví potkáme a tentokrát se nebudou sbírat odpadky, ale vyplejí se všechny chodníky, zastávky, náměstí i např. prostor před ZŠ od všudypřítomného plevele.
    Když to nedokáže zajistit obec svými pracovníky veřejných prací (aktuálně 4+1), tak se bude muset zase vymyslet akce Z.

  2. Stanislav Holiš říká:

    V potoce u garáží pod Šídlovcem jsou zase nějaké pneumatiky a dětská autosedačka. A to jsem v tom místě viděl čápa černého na lovu obživy. Nějak to k sobě nejde.

    • Miroslav Houžvička říká:

      čáp prý nosí děti a ty už trochu odrostly, tak mu někdo daroval něco do auta…

  3. Vacbat říká:

    Zdravím, já jsem také pro. Víte prosím někdo už více podrobností? Zaregistrovala jsem se na uvedených stránkách a snažím se najít organizátora v Hrabové, ale zatím se mi to nějak nepovedlo.. Někdo ví více info? Děkuji

    • Radomír Orkáč říká:

      Prestoze nemam cas na organizovani, neco jsem uz alespon podnikl…
      S tajemnikem jsem domluven, ze pokud uklizeci akce bude, tak zajisti odvoz odpadu.

      Rukavice doma jeste mam…

      Pytle se snazim zajistit.

      Budu-li mit pytle, mozna i akci zorganizuji, ale diky Dnum Nato pravdepodobne nebudu moci prijit, protoze musim drzet pohotovost a hlidat webove servery.

      • Vacbat říká:

        Chápu chápu. Možná bych mohla s organizací nějak pomoci. Napadá mě, že ne každý čte tyto webové stránky. Mohla bych roznosit letáky v oblasti Šídlovce či na lidi zazvonit a o akci jim říci. Na minulém uklízení nás bylo cca 12 lidí (1. skupina před ZŠ). Pokud bychom chtěli, aby nás bylo více, mohu se opravdu pokusit lidi na Šídlovci výše uvedenými způsoby oslovit..(?)

        • Radomír Orkáč říká:

          Zbytecne budete poslouchat neustale vymluvy, jak kdo nema cas.

          Ano, vylepeni plakatku by pak stalo za to, aby nekdo zaridil.

          • Vacbat říká:

            No, nevadilo by mi, že by si někdo stěžoval. Jsem tak nějak zvyklá, že si někteří lidé stěžují, ale je to jen a jen jejich problém. Super, že byste zajistil pytle. Opravdu jsem schopná si ty bytovky obejít, problém mi to nedělá. Jen potřebuji vědět ještě více věcí.. V kolik by to bylo hodin a kde by byl sraz? Cesta úklidu bude stejná, jako na posledním uklízení 1. skupiny či budeme ořezávat listy javorů nad chodníky na Šídlovci, zastřihávat stromy a čistit chodníky? Je mi v podstatě jedno, co z toho budeme dělat (úklid či ty další věci), jakákoli tato práce je potřeba. Letáky mohu vyvěsit na nástěnky: před Budoucností, u Benziny.. u úřadu je nějaká nástěnka volně přístupná? Je ještě nějaká dobře strategicky postavená nástěnka v Hrabové?

            • Radomír Orkáč říká:

              Letaky z nastenek nekdo neustale strhava. Vyjimkou je az nynejsi kinematograf a Hrava Hrabova. Ale jinak to strhavani byl proste zdejsi kolorit.

              To co se ptate, to musi resit organizator, to je pak na jeho rozhodnuti a neni uplne jednoduche to vse rozhodnout.

              Tak nejak to delam vsechno ja u jarniho uklizeni a je to o tom, ze staci poslouchat navrhy a neco si z toho vybrat.

  4. Vacbat říká:

    Dobře, chápu. Bylo by super, kdybychm sem tedy začali psát návrhy, v kolik hodin v sobotu bychom si to představovali, kde bude sraz, jakou trasou se vydáme a co budeme dělat..
    Navrhuji čas v 9:00 (17.09.2016)
    Sraz: před Budoucností
    Co na to říkáte ostatní? Někdo další, kdo by přišel? Pokud se sem někdo přihlásí (alespoň 5 lidí), ujednotíme si čas, místo, cíl akce a začnu vylepovat letáky a oslovovat lidi v okolí Šídlovce..
    Reagujte prosím, jestli máte nějaký nápad, myšlenku?
    Jen taková poznámka: Nevadí mi pomoci s organizací panu Radomíru Orkáčovi. Beru to z hlediska potřeby něco dělat a přičinit se o lepší čistotu v místě našich domovů. Jiný záměr v tom není;-)

  5. Jan Dvořák říká:

    Určitě rád přijdu a bude-li plakátek, můžu zajistit jeho vyvěšení do naší nástěnky u tržnice. Myslím, že bychom se měli soustředit jen na sbírání nepořádku – stále se dá najít.

[email protected] [email protected]