Navštívili jsme Velké Losiny

Zájezdy, které organizuje Komise pro děti a mládež rodičům a dětem v Hrabové se staly již tradicí. Podzimní zájezd do lázeňského města Velké Losiny byl toho důkazem. Přihlašovací formulář jsme spustili již koncem června a nikdo nečekal tak velký zájem. Než jsem se stihla vrátit v půli července z dovolené, bylo přihlášeno 80 osob. Co teď?

Za mimořádného pochopení Rady obce se nám podařilo naplnit dva autobusy. Rozpočet komise tímto rada vstřícně navýšila o 12 000 Kč a umožnila všem zájemcům dopřát si atraktivní celodenní výlet.

Krásné počasí nám přálo a tak jsme vyrazili dvěma autobusy v sobotu 10.9. ráno z točny na Šídlovci, všem účastníkům děkuji za dochvilnost. Cesta ubíhala v klidu a bezpečně a již nás čekal první zážitek v podobě jízd na horských minikárách v Koutech nad Desnou. Po opadnutí počátečního strachu se všechny děti rozdováděly a ani po hodině a půl se nechtěly jízd vzdát. Poté jsme se přesunuli k blízkému zámku, kde jsme krátce nakrmili kačenky a procházkou se zastávkami na občerstvení se pomalu došlo k papírně a k termálnímu aquaparku v areálu lázní. Koupání v termální vodě bylo úžasné, dětem se líbily tobogány a jiné atrakce, vše ještě umocňovalo nádherné počasí. Dospělí se v klidu vyhřáli v léčivé termální vodě a všem nám bylo líto, že po třech hodinách musíme aquapark opustit.

Cesta zpátky byla poklidná a před desátou hodinou večerní autobusy s klidem vysadily všechny unavené cestující opět v Hrabové.

Z mého pohledu organizátora byl celý výlet poněkud náročný, organizovat a ukočírovat 90 účastníků bylo těžké. Zvláště, když někteří měli jinou představu o programu, což problém nebyl, ale doladit časy tak, aby nikdo na nikoho nemusel čekat je nemožné. Zkrátka menšina se musela podřídit většině a zdálo se mi, že občas někteří úplně nechtěli čekat. To je ovšem nevyřešitelné a pro mne z toho plyne poučení, že dva autobusy jsou organizačně tak náročné, že příště pojedu určitě jen s jedním. I tak musím všem poděkovat, nikdo se neztratil, všichni byli přibližně včas tam, kde být měli a žádné větší potíže nebyly.

Večer jsem byla unavená a vyčerpaná, ale již teď se těším na další zájezdy, což budou lyže pravděpodobně první soboty v lednu, únoru a březnu.

Za komisi pro děti a mládež Radmila Lysáková Balušková

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]