Invalida vraždil ve stanu na ostravské haldě

Senzacechtivý titulek na serveru novinky.cz mě včera vedl k zamyšlení, jestli na článek vůbec upozornit. Týká se kluka z Hrabové, který měl už od malička těžký život. Nakonec jsem se na facebooku Hrabová.Info článek rozhodl zveřejnit.

Čekal jsem, že na článek nebude v komentářích reagovat moc lidí – tak se stalo, ale opravdu jsem nečekal, že článek nasdílí 50 uživatelů sociální sítě. Podle jmen sdílejících se jednalo především o lidi, kteří Tomáše znali a kteří ví, jak měl těžký život. Tomáš si samozřejmě zaslouží trest/odsouzení, ale měli bychom se možná zamyslet nad tím, jestli jsme mu nemohli my nebo systém včas pomoci, než to všechno došlo tak daleko a než to skončilo takovou tragédií…

Invalida vraždil ve stanu na ostravské haldě

Případ vraždy, která se odehrála ve stanovém přístřešku obývaném dvojicí bezdomovců na jedné z ostravských hald, posuzuje od pondělka Krajský soud v Ostravě. Invalidní důchodce Tomáš Pivko zde letos v únoru ubodal svoji partnerku, protože se mu nelíbilo, že příliš pije. Přitom sám na tom s alkoholem nebyl o moc lépe.

Více na serveru novinky.cz

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]