Příběh kočičky “z knihovny v Hrabové”

Jsem mou původní majitelkou opuštěná kočka, ze které se stalo strádající, trpící zvířátko. Nebýt hodných lidí, nevím, jak by to se mnou dopadlo. Několikrát do roka jsem přinucena rodit další a další nechtěná koťata.

Po posledním porodu 9 koťátek jsem byla tak vysílena, že jsem nebyla schopna své kočičí děti ošetřit. Koťátka zůstala ležet i s placentami na zemi a když se snažila dostat k mamince, tak se do sebe tak zamotala, že z nich vznikla jedna veliká koule.

Mouchy do rozkládajících se placent nakladly vajíčka a koťata umírala hroznou smrtí. Našla se sice hodná paní, která mláďata naložila do auta i se svým miminkem a odvezla na veterinu, ale tam už měli zavřeno.

Tak ta moje koťátka nakonec z toho hnijícího chumlu vystříhala jedna lidská lékařka za asistence té hodné paní. Konec však je velmi smutný. Všechna koťátka mi umřela. Místní děti v dobré snaze jim pomoci je utahaly k smrti.

Nemohl mi pomoci ani žádný útulek, kde bych mohla v klidu kojit, protože jsou přeplněny, ani policie, ani odchytová služba.

A tak končí desítky dalších kočiček na Šídlovci, které vznikly nezodpovědností lidí. Jsou plné parazitů, nemocné, hladové. A přitom existuje jednoduché řešení. KASTRACE!

Kdyby se lidé o svá zvířata řádně postarali, nemusí takové situace nastat. To není proti přírodě! Příroda je něco jiného, ta se týká tygrů, lvů, pum, rysů a dalších šelem, které žijí volně v přírodě. My jsme kočky evropské, domestikovaná zvířata potřebující pomoc lidí. A za to se vám bohatě odměníme – zbavíme vás nechtěných hlodavců a potěšíme svou přítulností.

5 Komentáře

  1. Vacbat říká:

    Je mi to velice líto a souhlasím s tímto článkem na 100%. Na Šídlovci je spousta rozmnožujících se koček, spousta misek u vchodů, v trávě. Bez kastrace to bude dále narůstat. Kastrace koček je o něco málo dražší, než kastrace kocourů, nicméně to smysl má. Je mi velmi líto oné kočky, hodné paní, co všechno musela vidět a souhlasím s jejím nabádáním k zodpovědnosti a řešení!

    • Poláčci říká:

      Děkuji moc za Vaši reakci,kastrace kočičky stojí kolem 1000Kč, kocourek je o něco levnější. Ale tato částka je mizivá proti částce, kterou musí člověk vydat za krmení a veterinární péči pro další a další koťata. My jsme ze soucitu přijali do své péče 10 koček, vyléčili, vykrmili, vykastrovali a už u nás samozřejmě zůstaly. Ale to je konečný počet, více už kapacitně, ani finančně nezvládneme. A přijímat další a další nechtěná koťata není řešení. Jediné řešení je právě probudit zodpovědnost v našich spoluobčanech za svá zvířata a přesvědčit je ke kastraci těchto zvířat. Obce a to i naše obec má tzv. kastrační programy, kdy nechá odchytit a vykastrovat kočky z ulic, kde se nejvíce rozmnožily a pak je navrací na jejich původní místo.Je to velmi záslužná činnost a moc za ni děkujeme. Ale kdyby se každý o své zvíře řádně postaral, obec by toto vůbec nemusela organizovat. Každé potulné zvíře mělo původně majitele! Vytiskli jsme letáky, které objasňují tuto problematiku a vysvětlují nutnost kastrace-vypracovala veterinární lékařka a tyto budeme vylepovat v Hrabové. Pokud by někdo chtěl pomoci s rozšiřováním těchto letáků(třeba je hodit do schránky sousedovi, který takto množí kočky), nechť si je vyzvedne v budově knihovny v tanečním studiu Mata Hari. Děkuji moc.

      • Vacbat říká:

        Dnes si letáčky vyzvednu, děkuji za tip! Zítra jdu přátelům ukázat Hrabovou, tak při té příležitosti budeme dávat letáčky do schránek. Přemýšlím, kde jsem viděla nejvíce kočiček (právě u knihovny je v keřích domeček pro ně), dále celým Šídlovcem běhám velké množství koček. Nemám přehled, komu patří, ale budeme se snažit házet letáčky do schránek bytových domů. Věřím, že Váš nápad a snaha alespoň pár lidí dovede k zamyšlení. Obdivuji Vás, že jste si pořídili 10 kočiček.

        • Poláčci říká:

          Mít soucit se strádajícím zvířetem a něco pro to udělat je ohromný rozdíl. My máme nejen soucit, ale ten máme mnozí v sobě, ale i zvíře vezmeme k sobě domů, postaráme se o něj a to hlavní my si ho pak, pokud je to v našich možnostech, ponecháme a staráme se o něj až do konce života. Stejní jako my jsou i manželé Hromádkovi, kteří mají v garáži a na zahradě záchrannou stanici. Takže my jsme si tolik kocourků a kočiček nepořídili, ale ona zvířátka k nám přišla. Takže my Vám děkujeme za ten vstřícný krok, že budete propagovat myšlenku kastrace, aby se nám Ti naši kocouři a kočičky mohli ve zdraví odměnit lovením hlodavců v okolí našich příbytků.

  2. Poláčci říká:

    Děkuji moc za nabízenou pomoc,letáčky hodím i do knihovny, dám je tam dnes v poledne, jinak jsem v tanečním studiu od úterka do čtvrtku odpoledne.Těch 10 kočiček vzniklo tak samovolně, ony si to asi “řeknou”, kde se o ně postarají a my nemáme to srdce je nechat umřít. Ale největší pomoc bude právě v tom probuzení zodpovědnosti našich spoluobčanů. Děkuji moc za šíření letáčků, snad to pomůže. Jediná vykastrovaná kočka, znamená zamezit vzniku desítek dalších!

[email protected] [email protected]