Na hřišti Sokola Hrabová vznikl Betlém pro MF DNES 2003

Víte, že na hřišti Sokola Hrabová se odehrála scéna, která sloužila pro vznik fotografie baníkovského Betlému?

Stalo se tak na podzim roku 2003 a hrabovské hřiště se stalo místem, kam přijel štáb produkce celostátního deníku MF DNES, osvětlovací vůz z Barrandova (!), herci a také zvířecí doprovod. Tedy, přesněji – kráva a ovce byly místní, z jednoho ze statků v Hrabové.

Nápad vyfotit pro přílohu celostátního deníku betlém z fanoušků fotbalového klubu Baník Ostrava vznikl spontánně. Redakce nenašla dost silné celostátně uznávané osobnosti, které by mohly narození Ježíška a jeho přivítání na svět důstojně ztvárnit. Fenoménem toho roku byl však ostravský fotbalový klub, jeho hráči a jeho fandové.

betlemm

Nafotit Baník na jeho hřišti na Bazalech se ukázalo jako nereálné a proto se vše odehrálo na jiném ostravském hřišti, tedy v Hrabové. Tehdejší starosta Bohumil Rundt vytvořil vše pro to, aby se právě Hrabová stala místem, kde vznikne scéna, v níž malého Ježíška, pannu Marii a svatého Josefa obdarovávají fandové Baníku.

Skoro to vypadalo, že fotka vůbec nevznikne, protože Matýsek, který měl sehrát novorozeně, kopal Marii tak urputně, že musel být vystřídán jiným batoletem.

Více o tom, jak tato dnes již 13 let stará fotografie vznikala, najdete v příštích Hrabovských listech.

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]