Fotografie z výstavby tratě Komárku na Šídlovci

Mirku Houžvičkovi se do sbírky starých fotografií podařilo sehnat zajímavou starou fotku, která pochází z doby výstavby tratě Komárku na Šídlovci.

Fotografie sice není moc valné kvality, ale za to co si za těch asi 60 let zažila je skvělé, že vůbec existuje.

komarek_sidlovec

Naskenované staré/historické fotografie z území Hrabové, nebo žádosti o jejich naskenování, můžete zasílat na k tomuto účelu již existující email [email protected] .

 

 

2 Komentáře

  1. Martin Slepička říká:

    Chtěl bych se zeptat, jaké údaje bych měl při odeslání panu Houžvičkovi uvést. Předpokládám nějakou informaci o označení majitele/vlastníka práv typu “soukromá sbírka Martina Slepičky” a uvedení popisku či přibližného data pořízení fotky (např. Pohlednice “Pozdrav z Hrabové”, 1912)?

    Až se k tomu dostanu, rád odešlu p. Houžvičkovi všechny své fotografie, s nimiž mám právo disponovat (ne z AMO, NPÚ, ÚOP v Ostravě, SOkA Frýdek-Místek, ZAO apod.), ale mám jich stovky, především ke kostelu, tak to bude chvíli trvat.

    • Radomír Orkáč říká:

      Marto,

      dekuji za dotaz a za to, ze ho resis zde, at vi i ostatni.

      Email neni uplne skvely kanal pro vymenu fotek. Pro jednotky fotek a jeste v delsich intervalech by meli zajemci o spolupraci vyuzit email.

      Pro vice fotek, ci castejsi zasilani by bylo vhodnejsi domluvit jinou formu predani – USB flash, ulozto, nebo jiny kanal, ktery bych zvolil az ad hoc.

      Sam za sebe bych byl nejradsi, aby nebylo potreba resit autorska prava, cili pri predani by se melo domluvit na tom, ze dotycny poskytuje fotky s nejakou svobodnou licenci. Tohle ale ja osobne nechci rozhodnout za obec, za komisi, ci kohokoliv jineho.

      Asi to zatim nemame uplne domyslene a proto bych to poresil na kulturni komisi.

      Muj nazor je ten, ze by se fotky mely hned zverejnovat. Nejen, ze to bude dalsi obcany motivovat k dalsimu zasilani fotek (viz Zapomenuta Ostrava), ale navic muzeme pri zverejneni uvest, kdo nam fotky zaslal.

      Pokud tedy chces poskytnout vetsi mnozstvi fotek, nejprve je zkus “posbirat” a na predani se domluvime.

      Dnes jsi jiz druhy, kdo se ozval, takze me tesi, ze bychom mohli konecne budovat neco podobneho, jako je v Zapomenute Ostrave, ci co maji na JIHu.

      R.

[email protected] [email protected]