Hrabovské nebe rozzářily lampióny štěstí

“Zářivá cesta do nebe”, tak pojmenovali naši akci na titulní straně víkendového vydání Moravskoslezského deníku. Hrabová se tak opět dostala do podvědomí čtenářů v našem regionu. Děkujeme těmto novinám i za upoutávku, kterou zveřejnili před akcí.

denik_lampiony

Organizace vypouštění lampiónů je vždy riziková záležitost a najde se hodně lidí, kteří tuto akci hlasitě odsuzují. Vždy je to úspěch všech, pokud se to podaří a neúspěch pouze jednoho, když se něco nepovede. Celou přípravu může narušit během chvíle i změna počasí. Rovněž bez povolení Řízení leteckého provozu v Mošnově se v naší vzdálenosti od tohoto mezinárodního letiště neobejdeme. Povolení jsme získali a bylo tak zajištěno, že se mezi 17.-18. hod. nad Ostravou nebude chystat žádné letadlo k přistání.

Ještě dvě hodiny před srazem však akci “ohrožovala” síla větru, která neustále kolísala. Po konzultaci s Milanem Slívou jr. jsem se nakonec rozhodl, že rozešlu SMS s informací, že se akce koná. Milane děkuji za podporu a pomoc!

Martin Doležálek se několik dnů před akcí připomněl, že pokud máme zájem, tak naši dobrovolní hasiči přijedou akci osobně podpořit. Zájem jsme pochopitelně měli a Martine, děkuji Vám všem za účast i pomoc. Tajemník úřadu pan Socha navíc zajistil, že dorazí i městská policie, která se těsně před akcí přihlásila, že jsou připraveni pomoci. Děkujeme i jim za podporu a panu tajemníkovi za iniciativu.

Ještě si dovolím poděkovat mé kamarádce Jitce, která mi na místě pomohla se skládáním lampiónů. Jituš, děkuji!

Zakoupení lampiónů financovala na půl obec a na půl občanské sdružení TORALI. Vše bylo zakoupeno již loni, kdy jsme museli kvůli nepříznivému počasí akci odvolat. Jak to letos vypadalo a dopadlo uvidíte na videích a fotkách od manželů Hromádkových, Milana Slívy jr., Martina Doležálka a Dudzika Davida.

Fotky a video od Ilony a Libora Hromádkových (Flicker, Youtube):

 

Fotky od Milana Slívy jr. (Flicker):

Video od Martina Doležálka (Youtube)

Video od Dudzika Davida (Youtube):

Štítky:

Jeden komentář

  1. Stanislav Holiš říká:

    Nevím, co může lidem vadit na vypouštění lampiónů. Při ohňostroji vzniká daleko více zatěžujících chemických sloučenin a k tomu zvěř děsící rachot. Někde už pochopili a dělají ohňostroje tiché, smrad ale zůstává.

[email protected] [email protected]