Jedou k vám, jedou k vám, Hrabovské listy jedou k vám

S malou parafrází písničky od skupiny Javory (viz titulek) si dovolím sdělit, že první Hrabovské listy roku 2017 už jsou na cestě k Vám, tedy k hrabovským občanům.

Redakce tak plní slib, který dala, tedy, že noviny budete dostávat na začátku období, na které jsou ty které Hrabovské listy vytvořeny. I tentokrát jsme čekali na „horkou aktualitu“, a to v podobě Silvestrovského běhu, který jsme chtěli do novoročních novin zaznamenat (a díky manželům Hromádkovým také zaznamenali).

Na co se můžete těšit? Je toho opravdu hodně a věřím, že si počtete. Kromě informací „povinných“, tedy zaznamenání života obce jsme se věnovali i nadčasovým tématům Hrabové. Jedním z nich je úspěch Vladimíra Slavíka v anketě o ostravského seniora roku. Píšeme také o tom, co nás čeká v novém roce. Na toto téma najdete na stránkách Hrabovských listů hned několik článků. Od rozhovoru se starostou Igorem Trávníčkem, přes povídání Miroslava Houžvičky o tom, na jaké kulturní akce se můžeme těšit, až po malé představení našich sousedů v Paskově, kteří nás zvou k návštěvě jejich pěkného městečka, se kterým má Hrabová silnou společnou historii. O té, tedy o té historii, pojednává Martin Slepička, který vysvětlí, jak jsme byli spolu s Paskovem v minulosti propojeni.

Přinášíme také hrabovský Orbis pictus – tedy svět v obrazech. Na rozdíl od Jana Amose Komenského se věnujeme „jen“ tomu našemu, tedy Hrabovskému, světu. A na obrazech (dnes zvaných fotografie) přinášíme přehled toho, co se u nás stalo v minulém roce.

A pro všechny, kdo víte, že v Hrabové je fajn, přinášíme uvnitř vydání malý dárek – můžete si jej nechat nebo jej poslat svým známým a kamarádům, kteří třeba vůbec netuší, že obec na okraji průmyslové Ostravy může nabízet romantické pohledy na řeku…

Tak než noviny vyhodíte spolu s letáky supermarketů, myslete na to, že Hrabovské listy přinášejí vždy něco navíc.

Petr Žižka a Vaše redakce

Pozn. redakce Hrabová.Info:
Pokud to počasí umožní, budou všechny Hrabovské listy rozneseny (respektive na kole rozvezeny) do schránek v pátek 6.1. V opačném případě se budou HL roznášet až do pondělí 9.1.2017.

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]