Třídenní zájezd do Legolandu

Komise pro děti a mládež při RMOb Hrabová pořádá třídenní zájezd do Legolandu s polopenzí a vstupem do zábavního parku v Německu.

KDY: 28.-30. září 2017
KDE: Legoland v Německu

Program:

  • 28.9. odjezd z Hrabové, cca v 7.30 z točny, cestou návštěva hradu Karlštejn, prohlídka obce i hradu, odjezd na ubytování v Přimdě – škola v přírodě, večeře, nocleh
  • 29.9. snídaně, odjezd do Legolandu – celodenní pobyt v zábavném parku, návrat na ubytování, večeře
  • 30.9. ráno snídaně, odjezd směr Ostrava, cestou zastávka cca 3 hodiny v ZOO nebo lehký výšlap v přírodě.

Více informací, včetně odkazu na přihlašovací formulář naleznete zde: https://www.hrabova.info/zajezd

9 Komentáře

  1. Radim Miklas říká:

    Jaká je definice občana Hrabové? Bydlíme zde druhým rokem, máme tady dům, dítě chodí do zdejší školy a já do místní hospody :-D, nicméně trvalé bydliště máme jinde.

    • Radomír Orkáč říká:

      Nebojím se říct, že o tom rozhodl idiot – požadovat občanství jako podmínku. Nejsem členem dané komise, ale vím, že tento požadavek není od nich, ale buď z úřadu nebo od Rady.

      Dokonce jsem slyšel názor, že Ti co o tom rozhodli, tak udělali proto, že neobčané obce jsou jejich nevoliči. Také prý často zaznívá, že obec není cestovní kancelář.

      Každý si na to musí udělat svůj názor. To co jsem slyšel ale PROSÍM BERTE s rezervou. Sám mám trvalé bydliště v Hrabové, ale bydlím ve Vratimově. Bývalý starosta měl trvalé bydliště v Hrabové a bydlel v Hrabůvce. Ředitel školy bydlí ve Vratimově, ale není občanem Hrabové, tak si to musí platit… a tak by se dalo pokračovat.

      Rozepsal jsem se, ale ve stručnosti stačí napsat jediné – bydlíte tady, ale nejste voličem (pardón, občanem) v Hrabové, musíte si za zájezd platit. Mrzí mě to…

  2. Jan Dvořák říká:

    Nápad vznikl při projednávání loňského zájezdu v radě, takže onoho “idiota” je potřeba hledat asi tam. Nicméně platí, že kdo financuje, ten má také právo rozhodovat o tom, komu chce přispívat. Nezapomínejme, že podle počtu obyvatel se rozdělují daňové příjmy a je celá řada obcí, které nějak motivují nepřihlášené obyvatele, aby si v obci nechali zapsat trvalý pobyt. Ale se znalostí složení radních si nemyslím, že za ta tím je taková sofistikovaná myšlenka….

    • Radomír Orkáč říká:

      Nerozporuji obecně platný názor, že kdo financuje, ten rozhoduje o tom, komu se přispívá, ale dělají to z MÉHO POHLEDU nespravedlivě. Jsem si vědom, že již dávno naštěstí neplatí – vše patří všem – ale o to více si vážím těch, kteří jsou ve svém jednání a rozhodování maximálně spravědliví.

      Jako nespravedlivé po tomto rozhodnutí (autobus zdarma pouze pro občany Hrabové) vidím – pronájem tělocvičny komukoliv, kdo není občan Hrabové, příspěvky/dotace Sokolu, kde rozhodně nejsou všichni členové občany Hrabové, finanční podpora běhů v Hrabové (mimo 17. listopadu, kde občané zvýhodnění jsou), jakékoliv oslavy/akce, kde někdo konzumuje zážitky, které platí obec. A tak by se dalo pokračovat.

      Ano, racionální by bylo, že bude nějaké časové období, kdy se mohou nejprve hlásit občané Hrabové a pokud to nestihnou, jejich smůla, přihlášování se otevírá pro všechny ostatní v ten a ten termín.

      Mimochodem, všechny zájezdy komise jsem pomáhal organizovat – ve smyslu propagace a registrace – nikdy nebylo oněch mimo Hrabovských více než cca 10 procent. A to ještě z tohoto čísla je nutno odečíst příbuzné občanů.

      Pokud někdo chce rozhodovat, ať to dělá spravedlivě, jinak je pro mě idiot… . Ať se na mě nikdo nezlobí, opravdu věřím tomu, co se šuškalo – přeci se nebudou platit zájezdy lidem, kteří “mě” nemohou zvolit… . Že se mě to netýká? Ať pomáhá komisi pro děti a mládež někdo jiný, rád se toho dobrovolnictví vzdám, přidává mi to spoustu práce…

  3. Petr Novák říká:

    Spravedlivý systém neexistuje,u nás v zaměstnání odbory organizují zájezdy a kdo není odborář může jet a zaplatí si cestu i ubytování.Nepřipadá mi to divné a přirovnání Sokolu je zajímavé,žádáme o dotace,granty MŠMT,Město,firmy a i naši sponzoři většinou nejsou z Hrabové.Nechápu co je na tom divného,že má někdo obavy,aby na Hrabovský zájezd jeli Hrabovští občané.Ano pan Miklas je asi vyjímka,ale jinak pokud to pořádá naše komise v Hrabové,tak mi to divné nepřipadá.A tahat do toho voliče a šuškandu,tak v tom případě může někoho napadnout otázka,jestli to někdo nedělá pro své kamarády a přátele z blízkého okolí.Sám za sebe prohlašuji,že tomu tak není,mám osobní zkušenost a díky za lidi této komise,kteří Hrabovou v Ostravě pozvedli na první příčky spousty výborných akcí.Nalézt stoprocentní spravedlivé řešení asi nebude jednoduché a pokud ho někdo zná sem s ním.

    • Radomír Orkáč říká:

      Peto, dekuji za nazor.

      Co se tyka Sokolu, tak jsem to myslel tak, ze clenove nejsou casto z Hrabove, ale dotace od Hrabove je urcena celemu Sokolu. Ja jsem Sokolnik telem i dusi, to neni nic proti Sokolu.

      Uprimne receno – jednorazovy zajezd, ktery je navic zverejnen jen za pomoci “mistnich” webu/prostredku a mistnich plakatku – neni ani predpoklad, ze tam pojedou masy lidi z okoli. Jak jsem psal, VZDY! bylo prihlasenych MAXIMALNE 10% lidi mimo obec, nutno rict, ze to v drtive vetsine byli i tak PRIBUZNI onech obcanu. Selskym rozumem si kazdy domysli, ze jinak by se to asi ani nekdo z Polanky nedozvedel… .

      Mas naprostou pravdu, mozna jsem to napsal spatne, nelze najit stoprocentne spravedlive reseni. Nicmene pan Miklas NENI vyjimecny pripad, sam jsem resil 3 takove dalsi (za posledni 2 mesice). Spravedlivejsi system ale existuje, jiz jsem ho napsal.

      Mam dalsi priklad – co kdybychom nemeli sefredaktora HL z Hrabove, ale byl to pan Kosela, ktery by chtel o zajezdu udelat reportaz. To si bude jeste muset za to platit, ze napise clanek do Hrabovskych listu? Mimochodem, Petr je prihlasen, je to realna situace. Navic mi jeste bokem napsal, ze kdyby jeho misto branilo v tom, aby jela nejaka rodina s detmi, tak ze tam nepojede – no neni skvely!?

      Takove dusledne lustrovani, jestli je nekdo obcan a jestli neni, je spatne a osobne si to muzu dovolit kritizovat, protoze se o to staram a vidim do toho vice nez kdo jiny.

      Jiny priklad – kdyby se ty zajezdy neporadaly pod komisi, ale pod Sokolem, coz je v okoli naprosto bezne. Sokol pozada o prispevek na autobus obec. Skutecne bude Sokol delat rozdilne naceneni pro neobcany Hrabove?

      Ja jsem rozhodne proti tomu, abychom rozlisovali sousedy podle toho, jestli jsou obcany nebo ne.

      Peto, dekuji, zes napsal svuj nazor, vazim si toho a rozhodne ho nekritizuji…

      • Radomír Orkáč říká:

        Dopustil jsem se nepresnosti, bylo chybou napsat “MAXIMALNE 10%”, melo tam byt “PRUMERNE”, coz je “presnejsi”.

        • Petr Novák říká:

          Já s tebou souhlasím,ale systém není spravedlivý a jsem strašně rád,že máme v obci komisi,která se o to stará.V obci je mnoho lidí,kteří tu starostlivost komise,sokola atd. vidí jinak.Já fandím,každé rozumné a dlouhodobé aktivitě a věřím,že nám to vydrží.Je to,ale na delší debatu.Nikdy se nezavděčí člověk všem,ale psal jsem to proto,že až z tohoto příspěvku,jsem se dozvěděl,že tu někdo uvažoval,že nebudou jezdit nevoliči.S tím prostě nemůžu souhlasit.

[email protected] [email protected]