Potřebuje Hrabová strategii?

Jako reakci na postup hrr-prr, který předvedlo vedení obvodu v záležitostech nové školky, výstavby víceúčelové haly nebo přístavby kanceláří ÚMO navrhla na březnovém zastupitelstvu paní Hrabovská nechat zpracovat strategický plán Hrabové, kde by byly vydiskutovány a dohodnuty priority městského obvodu a také formy jejich financování. Pan starosta sice zprvu toto odmítal, nakonec však slíbil svolání pracovního zastupitelstva k tomuto tématu. Pracovní zastupitelstvo pak starosta na 26. 4. opravdu svolal s následujícím pořadím bodů: 1. Školka, 2. Víceúčelová hala, 3. Strategie obvodu. Pořadí až tak nevadilo, protože první dva body jsou jistě nejvýznamnějšími prvky strategie, jenže po projednání prvních dvou bodů pan starosta jednání ukončil. Na námitky paní Hrabovské a mé, že jsme se ke strategii nedostali, odpověděl pan starosta, že bude v Hrabovských listech vyhlášena anketa pro občany. Po delší výměně názorů slíbil, že po vyhodnocení ankety bude koncem června svoláno další pracovní zastupitelstvo. Když jsem se pak na červnovém zastupitelstvu ptal, kdy toto jednání bude, tak pan starosta řekl, že nevidí důvod ho svolávat, protože by to bylo jen zbytečné tlachání o ničem. Asi je to proto, že anketa mezi občany prokázala, že máme geniálního starostu, který přesně ví, že občané (určitě zejména ti nad 40 let) nejvíce chtějí novou školku a víceúčelovou halu, což anketa přesně potvrdila, stejně jako i bez demografické studie přesně ví, že v Hrabové bude tolik dětí, že bude potřeba školku s pěti třídami a následná demografická studie potvrdila, že pan starosta to věděl správně. Takže nač domlouvat nějakou strategii, když máme geniálního vůdce. Nebo je to jinak a Hrabová přece jen nějakou konsensuálně dohodnutou strategii potřebuje? Z historie známe vícero vůdců podporovaných vším lidem, kteří také „neomylně“ vše rozhodovali sami….“

Jan Dvořák

12 Komentáře

  1. carmen říká:

    Hrabová potřebuje hlavně slušné, k občanům vsřícné vedení, kromě rozumného tajemníka se nezměnilo vůbec nic. Arogance, arogance, arogance na druhou.

    Školka ?!? Každá anketa se dá cinknout ve prospěch toho, co chce starosta a jeho stranický nohsled zastupitelka Strnišťová.

    Předběžný projekt za 30 000 – na starostovo triko
    Odsouhlašený projekt za 600 000 (kdo z občanů ho viděl, než se schválil)- nejprve na zastupitelstvu neprošel, po 10 min přestávce hlasoval jeden ze zastupitelů jinak – jak zvláštní, že to byl právě bývalý starosta Naď, který je stranickým kolegou výše zmíněných a pracuje teď znova ve škole, která spadá pod starostu?

    Náhoda? Prostě kšefty. Známosti. Ne vždy ale vyjdou.

    Na jednom z prvních zastupitelstev se starosta Trávníček vychvaloval, jaké má “nahoře” známosti a že mu “známý” říkal, že dotace na školku bude 100 pro přiklepnuta. Ejhle, změnilo se vedení na radnici a teď může pouze zaplakat nad prázdným talířem a eventuelně Hrabovou na dlouho zadlužit. Lajzne si to nebo ne ?!?

    • Milan Slíva jr. říká:

      Paní Tomisová, máte staré informace, pan exstarosta Naď již na naši škole delší dobu nepracuje.

      • carmen říká:

        To jsem netušila, ale v době avizovaného hlasování snad ještě stále pracoval… děkuji za info.

  2. Petr Novák říká:

    Paní Tomisová,nic nevím,nic neznám,léčení nezabírá,pak už pomůže jen hloupě cokoli komentovat.Zkuste se zamyslet asi zbytečně.

    • Jan Dvořák říká:

      Každý má právo svobodně vyjadřovat svůj názor. Dle Vás asi jen blázen může nechtít novou školku, tož to je tedy v duchu “Sovětský svaz – náš vzor”.

      • Petr Novák říká:

        Svobodně ano,přitom nehlásat doměnky,lži a urážky,pouze svoji pravdu.Váš komentář nechápu,vždyť vy jste mnohem větším zastáncem školky než já,akorát asi chcete jít jinou,svou cestou.Zajímal by mne váš vzor?

        • Jan Dvořák říká:

          I domněnka je názor a urážky cítím spíše ve Vašem komentáři. ČSSD došla dříve než ODS k názoru, že než opravovat donekonečna budovu v nedobrém stavu, bylo by lepší postavit novou. Zásadně však odmítám ohlupování a ignoranci starosty vůči zastupitelům. Mým vzorem rozhodně není Brežněv, ale např. Masaryk.

          • carmen říká:

            Cítím to stejně, pane Dvořáku.

          • Petr Novák říká:

            Takže,když něco zhodnotíte vy,je to názor,když stejným stylem já,je to urážka?Asi se budu muset ještě moc učit,abych napsal svou pravdu a nikoho neurazil a přitom vyslovil názor.

      • carmen říká:

        Vystihl jste to přesně, pane Dvořáku. Novák z ODS se zastává ODS, jak jinak.

        • Petr Novák říká:

          Paní Tomisová,já vám svým způsobem fandím.Bojujte za vaši pravdu dál.Jenom maličkost,jsem nestraník na kandidátce ODS a ač si myslím,že jsem pravičák s spousty věcí s ODS nesouhlasím.Do komunální politiky jsem šel proto,abych mohl ovlivnit život Hrabovčanů a netajím se hlavně sportovců a ne abych se zviditelňoval a sliboval neslibitelné.

        • Radomír Orkáč říká:

          Pani Sarko,

          nemyslim si, ze si Petr zaslouzi podsouvani nalepky toho, ze dela neco spatne.

          Petr se zastava obecne (v tomhle pripade ne konkretne) nejakych myslenek, o kterych si mysli, ze jsou spravne. Je jedno, jestli jdou myslenky z ODS, KDU nebo CSSD, dulezite je, ze neco dela a Petr opravdu dela.

          Bylo by spatne, kdyby Petr kandidoval jako nestranik za ODS a nepodporoval by ji. Tak to udelal pan Milan Pospech a jak to dopadlo – je z CSSD pryc a v zastupitelstvu a Rade NIC kloudneho nevymyslel. Je velice snadne byt popularni komunalni politik, ale je tezke rikat/psat veci verejne – tak jak to clovek mysli a prosazuje. Petr se nesnazi zviditelnovat, na to ho znam velice dobre.

          Chybou soucasne vladnouci koalice je, ze si vse tise vari z vody a neinformuji verejnost. I zastupitele z opozice si stezuji, ze je to rozhodovani “bez nich” a kdyz je to s nimi, tak na posledni chvili, aby mozna nemohli remcat? S tim Petr ale nic neudela, je obcan jako vy a bezny zastupitel jako vsichni ostatni. Neni dokonce ani Radni..

          Petrovo dite – spolecne s nekolika obcany – je multifunkci hala na sokole a tomu ja nesmirne fandim. Rozhodne vice nez pristavbe kulturniho stanku za 20 mega u uradu, prestoze je kulturni stanek u nas naprostou nutnosti!

          At me opravi tajemnik, ale on navrhoval mnohem mensi rozsireni uradu o sal, nikoliv tuto monstrozni stavbu. Nemuzu mluvit za Petra, ale i u nej si myslim, ze on by take radsi penize dal do multifunkcni haly a pokud ano, plne bych ho podporoval!

          Pravda neni jen jedna, pohledu je nekolik.. Pokud si vsimnete, tak Petr je JEDINY zastupce z koalice, ktery rika/pise co si mysli a tohle si zaslouzi pochvalu, ne karani, ze je nekdo ODSak. Petr je dokonce jediny z koalice, ktery neco rika a pise verejne.

          Nerozlisujme nase zastupitele podle toho, jestli kandidovali za ODS, CSSD ci nekoho jineho, ale podle toho, jak informuji sve volice. V zastupitelstvu sedi hodne lidi, kteri tam nemaji co delat, ale Petr Novak to rozhodne neni.

          Pani Sarko, tohle neni mysleno jako oponentura k tomu co jste napsala, ale citim povinnost se Petra zastat, protoze mi prijde, ze si lide malo vsimaji toho, kdo opravdu pro ne neco dela.

[email protected] [email protected]