Cyklovýlet do Řepišť

Máme za sebou další povedený výlet, který zorganizoval Petr Žižka. Počasí přálo, možná bylo až moc velké vedro, ale nakonec na místo určení dorazilo přibližně 25 lidí. Cílem cesty byl dřevěný kostel v Řepištích, který spadá pod stejnou farnost, jako ten náš v Hrabové.

V kostelíku k nám především o historii mluvil pan Miroslav Lysek, od kterého jsme se dozvěděli nejen spoustu zajímavostí, ale nakonec nás zavedl i k nedalekému malému větrnému mlýnu, kde krásné povídání zakončil.

Petr Žižka nakonec v komentářích napsal:

Děkuji za skvělou partu. Těším se na další výpravy za poznáním. Pořád je dost míst, která můžeme takto společně objevovat. A až bude vyčerpán akční rádius zvladatelný na kolech, můžeme popojet auty.

Video je na youtube kanálu obce:

Fotky jsou na Flickru obce:

Cyklovýlet do Řepišť, srpen 2017

2 Komentáře

  1. Petr Žižka říká:

    děkuji za fotky a video, Radku. A paní Lysákovou Baluškovou (viz video) chválím, že před zastavením hlásila, že hodlá zastavit a uhasit žízeň. Je vidět, že mne poslouchala, když jsem před odjezdem připomněl, že největším nepřítelem cyklistického pelotonu je nečekaně ostrá brzda. Jemnou práci s brzdou doporučuje devět z deseti ortopedů:-). Děkuji. PŽ

  2. Petr Žižka říká:

    A abych nezapomněl (sice jsem děkoval už na facebooku, ale proč ne i tady): děkuji všem, kdo jste jeli na kole, i těm, kdo jste dorazili autem či busem. Pro ty, kdo jsme jeli na kole, to bylo náročné hlavně kvůli počasí. A ten kopec od Balkánu k vodojemu se dal samozřejmě objet, ale když je někde zkratka a navíc mimo hlavní cestu, tak není co řešit, ne? Těším se na další výlet. PŽ

[email protected] [email protected]