Tajemství odhaleno

Lucie Hýžová napsala na Facebooku – “Všichni se ptají k čemu a co to je? Přinášíme odpověď: Jsou to nové informační tabule, kde Vám tyto asistentky řeknou kde se nacházíte a kam dál se můžete podívat.Za nějaký ten bonbónek nebo sušenku Vám i prozradí jaké dnes bude počasí 😂 😂 😂”

Petr Žižka napsal:

Dobře, tak já už to prozradím (aneb TASS je zplnomocněn prohlásit). Jsou to stojany naučné stezky, která provede lidi po zajímavých místech Hrabové. Myslím si, že Hrabová je natolik pěkná obec s tak zajímavou historií, že si to zaslouží. Více se dozvíte už brzy:-):-):-)

Dnes ještě reagoval tajemník Jan Socha:

A je to venku. Jeden z duchovních otců NS promluvil. Jsem rád, že alespoň v tomto ušlechtilém díle, které brzy spatří světlo světa, jste táhli (nakonec) za jeden konec provazu. Chválím.

3 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Otci patří velký dík. Je skvělé, že naučná stezka konečně vznikla – škoda jen, že úřad nepřipustil těch rukou více a naučná stezka vznikala v utajení…

    • Radomír Orkáč říká:

      Tady moc nesouhlasim. Petr Zizka zajistil vse od napadu az po realizaci. Urad to jen posvetil, nikoliv ridil. Ja si osobne myslim, ze vice lidi by do toho vneslo zmatek. Pokud vim, tak Petr neprisel s tim – bylo by super udelat stezku – takovych lidi tady v minulosti bylo vice, ale vymyslel kde co bude, jak to bude, proc to bude a vse pripravil.

      Co nevedel, to konzultoval s investorem a dokonce i s ostatnimi.

      Tu moznost mel za ta desetileti kazdy – jak kterykoliv obcan, tak urad ci zastupitelstvo. Prave proto se nikdy nic nezrealizovalo. Az Petr dokazal, ze kdyz se chce, opravdu to jde. Urad mel rict jen – jestli se chce a jestli to bude financovat.

      Takze utajemni pred obcany bylo na miste a urad do toho v podstate kecat ani pak nemel, prestoze byl v konecnem dusledku investorem.

      Je to velmi podobne s Hrabova.Info a Facebookem. Kazdy s tim mohl prijit, kazdy mohl a muze shanet informace a delat veci, ktere tady nejsou. Jenze ono ne – lepsi je kecat do neceho, co tam ma byt, protoze tomu preci kazdy rozumi. Dukazem toho jsou velmi caste komentare typu – proc nekdo investuje do nejakych ramu na kdo vi co, kdyz se ma investovat do “psich hoven”. Takze nejenze nekdo nevi, na co ty ramy jsou a kolik prace i penez to stalo, ale uz je to spatna investice.

      Pokud ma ridit neco urad, nedopadne to dobre – ne proto, ze by na urade byli neschopni lide, ale proto, ze urednikum do toho muze a chce kecat kazdy. Mnohem lepsi je, kdyz se uradu/obci predlozi temer dokoncena vec a pak to ma sanci na uspech.

      Dalsim prikladem jsou oslavy ci vystava kronik – tolik zmatku, kolik do toho je vneseno, to az rozum z toho stoji… . Kdo vi o cem mluvim, nemuze mi nedat za pravdu. Je to prave proto, ze nekdo neco chce, at zarizuje urad. Od toho tady mame preci komise, ktere to predlozi Rade a Rada rekne urednikum – ano v tom clenum komise pomozte. Nikoliv zorganizujte to za komisi. A treba ty starosto – zarid vino a sklenky… . Ja jsem preci nevolil lidi do zastupitelstva, aby pak starosta zarizoval sklenky a vino.

      Opacnym extremem je vyroci 720/750 let. Tak na zastupitelstvu vsichni pritakavaji 720 let, nikdo za posledni rok ze zastupitelu verejne a nahlas nejednal o 750 let. Urad zafinancuje knihu o Hrabove, stejne jako prispel na knihu o kostelu a pak se v konecnem dusledku dozvi, ze Hrabova vlastne slavi 750 let, protoze to tam proste predseda letopisecke komise napsal – jak do knihy, tak na web obce. Opet se totiz v knize v podstate konstatuje, ze prvni pisemna zminka je 1267. V predchozi knize (2 roky zpet) se totiz zase konstatuje jako nesporne, ze to je rok 1297.

      Nejsem historik, ale ani si na nej nehraji. Proto je nesporne vyslyset VSECHNY nazory. Tak treba neni prokazano, ze by Bruneswerde byla Stará Ves, není prokázáno, že Rosenowe a Grabowe jsou Proskovice a Hrabova… Naopak, celkem nedávné práce uvádějí, že Bruneswerde je Ostravice – co na tom, že by tato teze zapadala do mapy. Nutno říct, že kniha v utajení nevznikala a jak to dopadlo – s tímto pravděpodobně nesouhlasí žádný zastupitel, ale co na tom… kazdy, kdo na knize spolupracoval, je podepsany pod tim, ze Hrabova slavi 750 let a vim, ze se tento pomyslny podpis nekterym vubec nelibi. Milan Sliva, pokud ja vim, tak jak toto zjistil a jakym nasilim je tento nazor prosazovan Martinem Slepickou a jeho otcem, tak odmitl spolupracovat jako autor – vecna to skoda, ale vsechna cest Milanovi.

      • Jan Dvořák říká:

        Každý projekt potřebuje mít jasně definované řídící procesy, tzn. definované kompetence: kdo projekt řídí, kdo co schvaluje a kdo se na přípravě podílí. Pokud by toho byl náš úřad schopen, nemusely by žádné zmatky být, i kdyby měl třeba i každý občan možnost říct svůj názor.

[email protected] [email protected]