Slavnostní otevření Naučné stezky Viléma Závady

Statutární město Ostrava, městský obvod Hrabová, Vás srdečně zve na slavnostní otevření Naučné stezky Viléma Závady, které se bude konat ve středu 20. září 2017 od 17:00 hodin před budovou Úřadu městského obvodu Hrabová.

Po slavnostním otevření se mohou zájemci zúčastnit společné projížďky po trase naučné stezky na kolech.

3 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Z úst pana starosty jsme si poslechli dojemný příběh, kterak moudrý starosta umožnil šikovnému občanovi realizovat jeho nápad. Nezbývá než se smířit s tím, že žádný zastupitel ji tedy asi nechtěl….

  2. Petr Žižka říká:

    Možná to tady není úplně obvyklé, možná to sem snad ani nepatří, protože někdo si může myslet, že jen kritika něco někam posunuje, ale já se pokusím býti zcela naopak pozitivní od sklepa až po půdu, protože si myslím, že i tento přístup posunuje věci vpřed: Už jsem děkoval na facebooku, tak ještě tady: děkuji všem, kdo se podíleli na tom, že stezka vznikla. Kamarádům z “medkomu”, tedy z mediální komise, stejně jako “kultkomu” (kulturní komise). Pomohli členové rady, se kterými jsme vedli debaty o jednotlivých textech. Díky panu Chlupatému, se kterým jsme vymýšleli, kde nakreslíme jaké zvířátko (srnku, lišku, bažanta…). Velké díky patří Martinovi Slepičkovi, který tabule obohatil historickými údaji, což je jeho parketa a tabule dostaly další rozměr – to mne asi osvítilo, když mi došlo, že tato fakta stezce pomůžou. Díky Milanu Slívovi a Radkovi Orkáčovi, kteří sami nejlépe vědí, kdy jsem se na to vše málem vykašlal, nebýt jejich podpory, nevzniklo by nic. Díky patří starostovi a zastupitelům, kteří pochopili, že si Hrabová stezku zaslouží a podpořili její vznik. Také všem, kdo jsme trasu objížděli a vymýšleli, kde bude jaká tabule a co na ní bude. A dík patří i úřadu, konkrétně paní Faicové, a firmě, která pochopila myšlenku, že chceme tak trochu jinou stezku. A díky taky milé paní Bollogové za přípravu včerejší slávy a Mirkovi Houžvičkovi nejen za to, že mi včera podržel složku s mým tříhodinovým projevem a též medvědobijku:-). Díky vše, kdo jste přišli, díky těm z Vás, kdo jste trasu objeli či dokonce oběhli. A omlouvám se všem, které jsem tady osobně nejmenoval. Děkuji prostě všem. PŽ

  3. Petr Halfar říká:

    Skvělá práce, zasloužíte vyznamenání obce za zásluhy!
    Teď ještě vymyslet, jak by se daly využít prázdné zadní bílé stěny. :o)
    Snad se nestanou cílem nějakých grafiťáků…
    Možná pro drobnou inzerci :o)

[email protected] [email protected]