Naučná stezka Viléma Závady byla otevřena

Na samotném konci léta se v Hrabové slavnostně otevřela naučná stezka, která nese název po místním rodákovi, básníku Vilému Závadovi. Na místo srazu, k informační tabuli číslo jedna, která je před budovou úřadu, dorazilo přibližně 40 lidí.

Autorem stezky je Petr Žižka, který při slavnostním otevření stezku představil a poděkoval ostatním za pomoc. Především poděkoval Martinu Slepičkovi za dodání informací o historii Hrabové a lidem z komisí.

Po přestřižení slavnostní pásky si přibližně dvacítka zájemců projela celý 11 km okruh a zastavila se u každé informační tabule. Petr Žižka vždy upozornil na nějakou zajímavost a děti odpovídaly na otázky, které visely na tabulích.

Po skončení akce se na webových stránkách objevil odkaz na interaktivní tabuli, která je součástí celého projektu a je na ní ručně malovaná mapa složená z jednotlivých mapových podkladů všech informačních tabulí: Ručně malovaná mapa Městský obvod Hrabová.

Všechny tabule nové naučné stezky, která vede Hrabovou, najdete i v elektronické podobě. Nemusíte si jednotlivé tabule fotit, ale jsou ke stažení zde:

Fotky Ilony Hromádkové a syna Dalibora jsou na Flickru obceZonerama:

Slavnostní otevření Naučné stezky Viléma Závady, září 2017

5 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Jsem rád, že toto svým způsobem ocenění díla Petra Žižky se aspoň s časovým zpožděním uskutečnilo. Snad to bylo i díky mé urgenci u starosty poté, co jsem se po dokončení stezky dozvěděl, že se slavnostní otevření naučné stezky neplánuje, protože by to bylo “příliš složité”.

    • Miroslav Houžvička říká:

      Pravděpodobně, určitě né!

    • Miroslav Houžvička říká:

      0 stezce a jejím otevření se jednalo neustále, že by se uvažovalo o jejím otevření,jako dosti zainteresovaný,nevím.Jen se hledal vhodný termín, který by vyhovoval.

      • Miroslav Houžvička říká:

        Pardon,patří….o jejím n e o t e v ř e n í…

  2. Jan Dvořák říká:

    Normální je slavnostně otvírat stavby poté, co jsou dokončeny. Když byla dokončena, žádné slavnostní otevření neproběhlo ani nebylo připraveno, i když by to byla přímo ideální součást oslav.

[email protected] [email protected]