Stezka odvahy se podařila

Dobré počasí, hvězdy, mlha, strach, křik, pláč, radost, zábava i dlouhá fronta. Nic z toho nechybělo v pátek na stezce odvahy, kterou již potřetí uspořádala komise pro děti a mládež společně s TORALI a dobrovolníky.

Málo kdo v průběhu týdne věřil, že na páteční Ukliďme Česko a Stezku odvahy vyjde dobré počasí. Proto jsme všude psali, že úklid se koná za každého počasí a Stezku odvahy nezrušíme ani pokud bude mírně pršet. Přesun termínu stezky na pátek (předchozí dva ročníky byly v sobotu) se na účasti nepodepsal, právě naopak. Třetí ročník měl dosud největší účast…

Stezku odvahy nakonec absolvovaly tři stovky účastníků a navíc díky obrovské frontě na startu to čekání nemálo zájemců vzdalo. Na trase dlouhé dva kilometry bylo 23 strašidel rozděleno do osmi stanovišť. Podle dětí šel letos největší strach z gorily a nejlepší maskou byla podle všeobecného názoru upírka v rakvi.

Nikoho netěšilo, že někteří na startu čekali i dvě hodiny. Moc se za to omlouváme. Zdálo by se, že by bylo řešením vypouštět lidi oběma směry, ale to jsme po loňských a předloňských zkušenostech nechtěli – strašidla nemohou strašit a např. letošní upírka by 2-3 hodiny nevylezla z rakve. I městská policie nám po skončení akce řekla, že vypouštění jedním směrem je vhodnější. Obrovský zájem nás samozřejmě těší, ale pravdou je, že pro příští rok bychom tuto situaci chtěli jednou pro vždy vyřešit. Pořadník příchozích? Předchozí registrace? Nechat to tak s tím, že je to nutné zlo, které se dá přetrpět? Pokud Vás napadá nějaké řešení, oceníme, když nám ho napíšete na [email protected]

Komise pro děti a mládež a TORALI děkují všem, kteří pomohli s realizací a děkujeme i všem, kteří vystáli tu dlouhou frontu a zúčastnili se třetího ročníku Stezky odvahy v Hrabové.

Fotky Ilony a Libora Hromádkových jsou na Flickru obce nebo Zoneramě:

Stezka odvahy I, září 2017

Jeden komentář

  1. Jan Dvořák říká:

    Prostě jste šikulky!!! Díky.

[email protected] [email protected]