Restaurace U Lípy je prodána

Důležitá zpráva: dnes byla podepsána smlouva na prodej domu v němž je bývalá restaurace U Lípy. Kupujícími jsou tři společníci, kteří mají v plánu po důkladnější prohlídce a vyjádření odborníků rekonstrukci objektu k jeho původnímu využití (restaurace a sál pro využití Hrabovou).

Děkujeme Miroslavu Houžvičkovi za okamžité poskytnutí informace ke zveřejnění.

20 Komentáře

  1. carmen říká:

    Pokud budou objekt renovován dle historických reálií, je to výborná zpráva a v tom případě již nebudeme potřebovat nový kulturák.

    • Roman říká:

      No uvidime co se z toho vyklube. Jeste se nIc verejne ven nedostalo tak zbytecne spekulovat. Ale pokud bude fajn zamer ve prospech Hrabove neni co resit. Nez aby to chatralo, je lepsi nejake vyuziti, pokud bude smysluplne.

  2. Jan Dvořák říká:

    Ono není také úplně jedno kolik bude chtít nový majitel sálu peněz za jeho pronájem. Tady bude mít obvod nulovou šanci to ovlivnit, ve svém sále by si pravidla určoval sám.

    • Miroslav Houžvička říká:

      Jó, já být Sibylou a toto všechno vědět dopředu….asi bych se jmenoval jinak…

      • Milan Slíva jr. říká:

        Dozajista, jmenoval by ses Sibyla. 🙂

        • Miroslav Houžvička říká:

          Skoro jsi se strefil, máš u mne neplánovanou výhru.

          • Petr Žižka říká:

            Můžu Tě, Mirku, tedy oslovovat: Sibyla Houžvička, královna ze Sáby? Nebo bude stačit jen familiárně “blahorodí”?:-):-)

            • Milan Slíva jr. říká:

              Doporučoval bych dodržovat zavedené zvyklosti a titulovat výhradně „Vaše jasnozřivosti” 🙂

              • Petr Žižka říká:

                Sice asi ne každému se toto líbí, ale já jsem zastáncem toho, že občas nezaškodí trochu debaty odlehčit.:-) Pěkný den všem z centra Ostravy do Hrabové. PŽ

              • Miroslav Houžvička říká:

                Děkuji vám(Petrovi a Milanovi). Budu na vás myslet, až budu psát závěť.Veškerá půda je vaše.( O tři květináče se spravedlivě poté podělte).

                • Petr Žižka říká:

                  Hlavně tu závěť piš srozumitelně, čitelně a jasně, Mirku. Bo jináč sa ludé budu po 750 rokách dožgarovať, či si myslel Milana a Petra z Hrabové nebo jakési dva ogárky kdesi z Hrachovca!!! A naši dědicové budou dokazovat, že ten jeden a půl květináča jim patří… Tož tak.

                  • Milan Slíva jr. říká:

                    Kdepak, takhle přímočaré by to určitě nebylo. Ale určitě by to nebylo vzpomínáno směrem k pravým příjemcům květináčů. Historici by vyzkoumali, že ve vládě v té době seděl nějaký Milan, a ten svou stranu vedl s nějakým Bohuslavem a Lubomírem, což je písemně dobře doloženo, a jelikož v té době všechny prebendy směřovaly k tehdejší kastě politiků a není důvod aby tomu bylo jinak, jelikož takto to vyplývá z kontextu tehdejší doby, takzvané rané kolonizace majetků. Z čehož jasně vyplývá, že Bohuslavovi nebo Lubomírovi, již podle jmen tehdejším bodrým slovanům, scházejícím se ve všelidovém domě, se domácky říkalo Petře. Přesně v duchu zdůvodnění, proč Hrabová měla letos slavit oněch 750 let.

                    • Miroslav Houžvička říká:

                      Tož jak čtu ty vaše poznatky, mám strach něco někomu darovat, abych v pozdějších dějinách nevystupoval jako rebel a nebyly by k mé závěti ustanovovány komise k rozluštění- co tím Mirek chtěl naznačit…

  3. I.Brázdil říká:

    Nevím jaká je subordinace u věštíren, Jen podotýkám, že jsem vizionář Ivo jasnozřivý (jedno oko obracím k budoucnosti) jsem z Nostrdamovy školy. Vidím po dvě léta skanzen a poté přebudován na Novou Lípu při zachováni původní stavby a jejího účelu. Bude sloužit ku prospěchu Hrabovjanů, jen ceny budou přizpůsobeny vynaloženým nákladům.

    • Jan Dvořák říká:

      To je docela pozitivní vize, i když “ceny přizpůsobené vynaloženým nákladům” mohou také v praxi znamenat, že akce se budou z ekonomických důvodů nadále dělat pod širým nebem a plesy mimo Hrabovou. Dost mně děsí, že starosta chce prodej Lípy využít k tomu, aby okamžitě zastavil přípravu kulturního sálu, který vlastně nikdy osobně nechtěl. Kunčický zámek také kdysi koupili podnikatelé a co z něj dnes zbylo….

      • Miroslav Houžvička říká:

        Koukám jako blázen,že tohleto víte dřív než ostatní….Odkud se informace o nerealizaci přípravy vynořují?

      • Igor Trávníček říká:

        Vaše křišťálová koule je, pane kolego, zavirovaná a poskytuje Vám mylné informace. Něco s ní udělejte!
        Mé představy jsou naprosto odlišné od toho, co tady tvrdíte. Na pracovním jednání zastupitelstva bych rád přesvědčil přítomné o potřebnosti a životaschopnosti vlastního KD dle zhotovené studie.

        • Jan Dvořák říká:

          Pokud by to tak bylo, pak by nebyl důvod k tématu “co s přístavbou sálu teď po prodeji Lípy” hned svolávat pracovní zastupitelstvo. Věřte ale, že budu jen rád, když skutky potvrdíte to, co jste tady napsal, protože jsem přesvědčený, že je pro Hrabovou prospěšné v tuto chvíli přípravu sálu nezastavovat.

  4. I.Brázdil říká:

    Pravdou je, že věta „cena musí vždy odpovídat vynaloženým nákladům“, platí všude. Já vím, že některé partaje zásadně za služby neplatí, ale to je asi vyjímka. Když se mi známý chlubil jak má úsporné auto, že mu to žere jenom 6,0l/100km, tak jsem mu vysvětlil, že si na dieslovým motoru připlatil 70tis. oproti autu s motorem benzínovým. Čili úsporu si zaplatil předem. Tady je situace stejná. J.D. nepočítá s tím, že ta přístavba kulturního sálu něco stojí. Ale když to budeme mít, můžeme tam dělat akce zadarmo. Předpokládám, že provozovatel Lípy, využije sál komerčně nejen pro spolky a složky úřadu, ale i pro akce jiných, cizích subjektů, nebo koncertů. Tady platí, čím lepší a častější využití, tím může být cena pronájmu nižší. Navíc může úřad své nosné akce dotovat a některé nájmy platit ze svého rozpočtu. Troufám si predikovat, že v přístavbě by se nedosáhlo takového využití, nehledě na provozní náklady, topení, úklid a osoby, která by se musela o chod starat.
    Vím, kde stál Kunčický zámek, ale nevím proč a za jakým účelem ho někdo koupil (pojistný podvod?), ale hlavně nevidím žádnou souvislost s tímhle problémem.

  5. Jan Dvořák říká:

    Určitě nikdo nemůže očekávat, že by obecní sál byl pro všechny zdarma, ale pro akce organizované obcí (tedy obvodem) by zdarma byl (což samozřejmě nevylučuje vybírání vstupného). Obec není od toho aby vytvářela zisk, podnikatel od toho je a vždy záleží jak rychle bude chtít vydělávat.
    Kunčický zámek má souvislost tu, že ne vždy se smělou investici podaří realizovat (pojistný podvod tam, pokud vím, nebyl). Pro připomenutí: když byla Lípa pronajata, také všichni doufali, že problém Lípy je vyřešen.

[email protected] [email protected]