Stačí poukázat na podivné financování… a je problém

Je to již několik měsíců, kdy jsem se poprvé zmínil, že jsou manželé Poláčkovi pomlouvační, že jim jde o peníze a že se neštítí některé označovat za zloděje.

Mnoho lidí se mne ptalo, co je smyslem stížnosti, která je zmíněna v usnesení Rady. Samotného mě to zajímalo, proto jsem si o materiál požádal přes 106ku. Poláčkovým jsem ještě před podáním žádostí napsal, ale odpovědi jsem se pochopitelně nedočkal.

Dobry den,

chtel bych Vas moc poprosit, jestli byste mi mohli poslat zneni podnetu, ktery jste posilali RMOb Hrabova k projednani.

Urcite neni problem si o nej pozadat pres 106ku primo obec, ale prijde mi rozumne si to precist primo od Vas, co Vas trapi a na co jste si stezovali.

S pranim pekneho dne, R.O.


Podnět k rukám starosty pro řešení na jednání Rady:

Vážený pane starosto, pane tajemníku, vážená rado a zastupitelstvo,

ač velmi neradi, musíme Vás oslovené požádat o dořešení nepřijatelných postupů Vašeho zaměstnance Ing. Radomíra Orkáče. Je správcem webu obce, obecního Facebooku a webu školy. Je také vlastníkem soukromého webu Hrabová.info, který Ing. R. Orkáč velmi často propojuje s informačními kanály obce.

Žádáme o odvolání Ing. Radomíra Orkáče z funkcí správce obecních medií z níže uvedených důvodů.
Tento člověk zneužívá všech obecních medií, které spravuje, k atakům na soukromé osoby a činnost našeho Občanského spolku MUDr. Marcely Poláčkové.

Využije každé možnosti, aby naše osoby nebo činnost a cíle spolku dehonestoval. Přikládáme k jasnému pochopení situace poslední patologické projevy Ing. Radomíra Orkáče na naši informativní odpověď k příspěvku paní Václavíkové k problematice pohybových aktivit v naší obci.

Tento příspěvek vyšel na Hrabova info pod akcí Burger weekend ve Stodole, který pak byl vložen i s celou diskusí na FB Hrabová. Přiložená kopie této diskuse je jasným důkazem neadekvátních a hysteroidních reakcí pana Ing. R. Orkáče naprosto nesouvisejících s příspěvkem uvedené paní Václavíkové. Tato situace se opakuje již po několikáté, kdy zneužívá postavení správce obecních medií, kdy toto činí bud’ přímo na obecních mediích, nebo propojuje svůj soukromý web s obecním. K tornu mu dopomáhá skrývání se za různé falešné FB profily. Bohužel i správa obecního FB je založena na falešném profilu Jura Cholewa. Tento problém dosud vedení obce nevyřešilo, takže žádáme o nápravu. Vždyť tolerovat vedení obecního FB na základě falešného profilu, který FB zakazuje, ikdyž pod záminkou kladných cílů, je nepřípustné.

Nenávistné, závistné a agresivní projevy vůči činnosti našeho spolku a hlavně finanční podpoře obce, našim osobám a prakticky všem lidem, kteří nezastávají stejný názor jako Ing. R. Orkáč, jsou již neúnosné.

Náš spolek se zabývá veřejně prospěšnou činností – zlepšování zdraví dětí a žen v Tanečním a pohybovém studiu Mata Hari a provozem Divadla tety Chechtalíny, které produkuje převážně výchovné pohádky se zdravotní tematikou. Nejvíce nás mrzí, že tento člověk z nás dělá spolek, který se chce na své činnosti pouze obohacovat a přitom pravý opak je pravdou. Veškerá naše činnost vyžaduje stovky hodin přípravy a osobního nasazení a největší odměnou jsou nám výsledky ve formě zlepšení zdraví cvičenek v pohybovém studiu a dětí, které shlédnou naše představení.

Domníváme se, že jediná možnost, jak zamezit zneužívání obecních medií Ing. R. Orkáčem k soukromým výpadům výše popsaným, je odvolání tohoto člověka z jeho funkcí správce obecních medií.

Náš spolek si určitě takové perzekuce ze strany Vašeho zaměstnance nezaslouží.
Děkujeme za vyřízení naši žádosti a zaslání písemné odpovědi.

S pozdravem

Za OS MUDr. Marcely Poláčkové, …


Takže pěkně popořádku:

  • Celá záležitost začala v době, kdy jsem se poprvé zmínil, že spolek paní Poláčkové je financován podivně (10.6.2017, viz dole). Spolek měl letos v obci jediné bezplatné vystoupení (na oslavách) a to díky tomu, že se do oslav doslova vecpali (jsem členem komise, asi netřeba vysvětlovat, odkud mám tuto informaci). Aby to bylo fér, musím ještě napsat, že spolek měl jedno vystoupení ve škole, ale děti z družiny váhaly, jestli chtějí/nechtějí jít, takže vedení rozhodlo, že všichni půjdou povinně a každý zaplatí 30 Kč. Jestli se vybralo 600, 800, 1500 Kč není podstatné – obec již divadlo zaplatila z dotace, protože to bylo jediné vystoupení divadla v Hrabové (za 15 000,-). Bude-li spolek o dvou lidech (manželích) argumentovat vysokou cenou za pronájem prostor v kulturním středisku 12 000,-/rok, je potřeba zohlednit, že lidé platí u nich kurzovné stejné jako externí Smíšek, který ale nedostal dotaci obce a bez problémů funguje.
  • Ještě k žádosti o odvolání:
    • Nesmyslný požadavek:Funkce správce obecních médiích” žádná neexistuje.
    • Nesmyslný požadavek: Žádná odkazovaná odpověď k příspěvku paní Václavíkové neexistuje.
    • Nesmyslný požadavek:Tento příspěvek vyšel na Hrabova info pod akcí Burger weekend ve Stodole, který pak byl vložen i s celou diskusí na FB Hrabová.“. Diskuze probíhala na “soukromém” webu a v době, kdy začala, již dávno visel odkaz na webu obce i FB. Další ze lží je i to, že by někam byla diskuze kopírována.
  • Nesmyslný požadavek: “..kdy zneužívá postavení správce obecních medií” kde vystupuje má osoba jako správce? Ani na FB, ani na webu obce. Radomír Orkáč nemá právo poukázat na dotování a podivné financování spolku v diskuzích pod svým jménem a na webu který financuje ze svého? Proto má být odvolán? Žádný správce na FB a webu obce nesmí, dle pravidel, komentovat dění na FB a ani webu – správcem je Jura Cholewa a na webu obce je admin (oba to jsou servisní účty, žádné falešné profily, ze kterých je pouze zveřejňováno, nic víc, nic míň).
  • Jediný problém opravdu je, že spolek o dvou lidech (manželích) hospodaří netransparentně a od chvíle, kdy jsem to napsal mailem Poláčkovým, tak mi nemohou přijít na jméno.

Připomenu jeden mail, který psali Poláčkovi a to je důvod, proč je označuji za pomlouvačné, zákeřné a je to ostatně důvod, proč s nimi jen málokdo v Hrabové chce spolupracovat.

 

Poláčkovi (červen 2017):

Pane Rosťo, dovoluji si Vám psát, zřejmě budete i můj kolega, studovali jsme na stejné LF Olomouc, ale já asi o moc dříve . Pan Orkáč je nemocný člověk a vy jste udělal perfektní diagnozu. A když jste ji panu Orkáčovi velmi trefně naznačil, tak jste v něm rozjel tak nezvladatelný vztek, že vás musel vymazat a zablokovat. Já teď s ním řeším jiný problém a on je schopen mi psát desítky mailů, kde neustále vyzvedává tu svoji pravdu a je na mě sprostý(to mu najednou nevadí) a píše mi např.-co to tu paní melete, atd. On prostě ve svém velikášství-že by Napoleonův komplex, není schopen uznat jakýkoli jiný názor, než svůj. V podstatě za to nemůže, vyrostl v rodině despotického otce a to je důsledek. Já si ho velmi vážila, pro to, co pro obec dělá, ale pak jsem přišla na to, že on to dělá ne proto, aby někomu prospěl, ale proto, aby ze sebe udělal šéfa “všehomíru”. Mám obavy, že jeho uražená ješitnost ho povede k tomu nás velmi pomlouvat, jsme Občanský spolek.

Všimněte si, poslední věty “Mám obavy, že jeho uražená ješitnost ho povede k tomu nás velmi pomlouvat, jsme Občanský spolek.”. Jsem schopen dokázat, že je to zaručeně myšlenka, která vznikla několik málo dnů (maximálně 14 dnů) potom, co jsem v odpovědi na smršť cca 20 mailů napsal Poláčkovým:

10. 6. 2017 9:53:00

Kolik Vas stala letos vyroba propriet pro predstaveni, ktere jste odehrali v Hrabove a nikde jinde? Jake mate naklady na tance s matahari a kolik vyberete od tanecnic? Jake jste meli naklady na predstaveni ve skole pro druzinu? Jelikoz to bylo predstaveni, ktere jste hrali nekolikrat mimo obec, zajimaly by me presne naklady na toto konkretni vystoupeni a pokud to nejste schopni vycislit, tak kolik Vas staly propriety na toto konkretni predstaveni? Je nesmysl do toho zapocitavat cas, delate to pro deti a pro svuj dobry pocit. Zajimaji me konkretni naklady. Jelikoz vse, dle Vasich slov, vyuctovavate, nebude problem mi to napsat.

Od června se opakovaně ptám na financování spolku paní Poláčkové a nikdy!!! jsem se nedočkal odpovědi, jen útoků na mou osobu a obviňování z údajného dehonestování a pomluv jejich osob a spolku…

9 Komentáře

  1. Vladislava Kopitzová říká:

    K jedné větě v tomto článku bych chtěla podat za sebe malé vysvětlení. S manželi Poláčkovými jsem se sešla začátkem tohoto roku, kde mi po konání naší akce “Rozsvícení vánočního stromu” nabídli různé možnosti z jejich strany, osvětlení, ozvučení popř. nějaký program pro děti. Toto jsem za komisi prozatím odmítla, neboť si tyto technické záležitosti zařídíme svépomocí a program vytvoří děti ze ZŠ Paskovská. Ale již na této schůzce jsme se dohodli, že tak jako byla dána šance všem organizacím a spolkům působícím na území městského obvodu Hrabová i oni dostanou prostor ke svému vystoupení, které proběhlo a jak již R. Orkáč poukázal jejich vystoupení bylo zdarma.

  2. Miroslav Poláček říká:

    Dobrý den pane Orkáči,po všech Vašich invektivách, které kdy proběhly ve všech hrabovských mediích,které spravujete, jsme se Vás rozhodli ignorovat. Jen by jsme ještě více podporovali Vaše patologické chování. Taktéž na rady velmi moudrých lidí z Hrabové jsme se takto rozhodli. Ale pokud nenapadáte pouze nás, ale i lidi pro mne nejmileší a to jsou malé tanečnice, které mám ráda jako vlastní děti a dospělé tanečnice, které jsou pro mne ty nejbližší přítelkyně, reagovat musím. Vaše napadání ohledně financování našeho spolku nebudu komentovat a další nesmysly, které jste zde uvedl také. Nemáte ani tušení, co vedení ochotnického divadla obnáší. My také nenapadáme hospodaření Vašeho Torali(jistě máte jako my, vše v pořádku), ikdyž Vaši klienti za pobyty na táborech si také platí. Ale Vy jste hrubě urazil všechny zúčastněné na vystoupení na oslavách Hrabové. Jak potvrdila paní Kopitzová, nikomu jsme se nenutili a “necpali”. Byli jsme normálně osloveni jako všechny spolky a neznám spolek v Hrabové, který by byl svým vystoupením na oslavách vhodnější. Vždyť tanec a zpěv na takovéto oslavy patří. Všechny skupiny pilně od května trénovaly, také celé prázdniny a to vše na bezplatných lekcích. Maminky velmi obětavě vodily své děti na tréninky, které probíhaly i v úmorných vedrech venku. Manžel taktéž všechny tyto tréninky obětavě ozvučoval. Doladění jednotných kostýmů také nebylo bezproblémové. Na zkoušce v deštivém počasí došlo k poškození naší audiosoupravy, která není určena na venkovní použití a toto poškození je neopravitelné. Na novou soupravu, bohužel, nemáme neb dotace z obce, kterou nám tolik závidíte, na tuto nestačí. Pane Orkáči, omluvte se všem maminkám a tanečnicím a za Vaše “vecpaly”! Abychom nebyli Vámi opět osočeni “vecpali se”, ani jsem nenabízela program mých holčiček na rozsvěcení stromečku, byť je velmi pěkný, velmi by se hodil a je to škoda.
    Nám se omlouvat nemusíte, jsme smířeni s Vaším patologickým chováním a chápeme, že Váš soukromý web Hrabová. info je už jediný prostor, kde tomuto můžete dát průchod. Po pravidlech, která stanovila mediální komise už to na FB Hrabová nelze. Urážejte nás jak je libo, ale mé milované tanečnice prosím ne. Přesto si stále budeme vážit práce, kterou pro obec děláte a stále Vám za ni budeme děkovat. Přejeme Vám hodně zdraví.

    • Milan Slíva jr. říká:

      Ta vaše stížnost byla tím projevem „vážení“ a „děkování“? To máte hodně zvláštní představy, jak toto dávat najevo. Bytostně nesnáším faleš, argumentaci stylem „…a vy zase mlátíte černochy“, navíc zesílenou citovými výlevy, za kterými však nestojí nic jiného, než chladný kalkul. Hlavně směřovat co nejdále od podstaty problému. Je mi z vás na zvracení.

    • Radomír Orkáč říká:

      Jsem rád, že jste mě konečně začli ignorovat a chodíte teď i za jinými. Úředníci by mohli vyprávět, Rada musí projednávat Vaše útoky a tak by se dalo pokračovat. Chtěl bych mít Váš čas na hlouposti, ale když se někomu má sáhnout na peníze, asi se bude rvát každý.

      V dnešním příspěvku nebylo v žádném případě poukazováno na žádné jiné tanečnice, ale na praktiky manželů Poláčkových.

      Nemám problém se omluvit těm, kteří by si jen MOHLI MYSLET, že jsem narážel na někoho jiného než na manžele Poláčkovy. Ostatně nemálo tanečnic přímo znám, takže pokud jsem se kohokoliv napsaným dotkl (mimo manželů Poláčkových), upřímně se omlouvám. VŠE NAPSANÉ bylo bylo myšleno POUZE na ně.

      Je to jasný příklad odvádění pozornosti od zapsaného. Obvinil jsem Vás z podivného financování spolku, na to reagovat nebudete, jak jste napsali. Místo toho se snažíze podsouvat, že jsem v souvislosti s vecpáváním myslel i někoho jiného než Vás.

      Není nic snažšího, než na mé dotazy odpovědět. Vy jste si zvolili cestu napadání, já se pouze bráním zveřejňováním důkazů. Do konce roku ještě máte spoustu času mít opět divadlo např. v kostele a určitě to ještě máte v plánu, ale za 15000,- je to trošku silné kafe… .

      Pokud ještě mohu zmínit ono patologické chování, tak je to Váš názor zubařky. Názor soudní psychiatričky (která mě prověřovala kvůli pořádání táborů), názor promovaného psychologa (můj švagr) a názor psychiatra (můj velmi dobrý kamarád, který mi dělal na mou žádost různé testy) je trošku odlišný – jsem zcela normální;-) Tak nevím, jestli věřit zubařce při stanovování diagnóz přes Internet a nebo provedeným testům lidí promovaných v daných oborech;-)

  3. Milan Slíva jr. říká:

    Když jsem četl zápis z rady, velice mne udivilo, že nějaký takový požadavek ze strany Poláčkových vzešel. Uvítal jsem tedy, že bylo o tento dokument požádáno dle zákona o svobodném přístupu k informacím a byl následně dle požadavku tohoto zákona zveřejněn na webu obce. Když jsem si jej prostudoval, nezjistil jsem nic menšího, že celé obvinění je účelová lež. Odkaz na facebooku na který se stežovatelé odvolávají, byl zveřejněn 26. září 2017 v 0:13. První komentář na odkazovaném webu byl zadán až o 6 hodin později a první komentář Poláčkových až o dlouhých 9 hodin později. Nikdo tedy nemohl dávat na facebook příspěvek s úmyslem je dehonestovat. Ostatně se domnívám, že Poláčkovi se svým jednáním nejvíce dehonestují sami.

    Ptát se na využití veřejných peněz považuji nejen za správné, ale také za nanejvýš chvályhodné a užitečné. Pokud se nepletu, Poláčkovi na legitimní dotaz ohledně využití nemalé dotace z veřejných prostředků neodpověděli.

    Jejich příspěvek z 26.9.2017 z 22:56 v jimi zaslané kopii diskuze naopak splňuje svou povahou porušení zákona, pokud o tomto nemají hodnověrné důkazy. Konkrétně zákona 40/2009 Sb. § 184 odstavec 1 a 2 se sazbou až dvě léta odnětí svobody nepodmíněně, jelikož toto provedli veřejně přístupnou počítačovou sítí. Obdivuji Radka Orkáče, že toto přešel s přehledem.

    S Poláčkovými jsem si užil své a celé to naštěstí skončilo po tom, co jsem je důrazně požádal, ať mě již nekontaktují. A nyní, po tomto jejich hybridu žádosti a stížnosti adresované radě obce, v mých očích tak na úrovni hlášení domovních důvěrníků komunistického režimu, jsem jen rád, že mne už nekontaktují.

  4. Šárka Tomisová říká:

    Na hrabova.info jsem dlouho nebyla… proboha… kde tento web spěje?!?

    Vážím si jak Radka Orkáče, Milana Slívy, tak přirozeně manželů Poláčkových…
    Kurzovné na jejich lekcích tance je směšné a přidaná hodnota se nedá vyčíslit…platí to jak pro děti, tak jejich rodiče…

    znovu se ZAMYSLETE, než začnete SOUDIT…

    PROČ… se takhle vzájemně napadáte, jsme přece všichni na jedné lodi a to je… aby se nám v Hrabové žilo líp…

    …zamezit obecním kšeftům za nekřesťanské prachy a povznést obyčejného člověka na úroveň, která mu patří… a to nám přece jde…

    … Vám Radku, Vám pane Slívo, Vám, manželé Poláčkovi, vám všem OSTATNÍM a koneckoncům i mě…

    • Milan Slíva jr. říká:

      Paní Tomisová,

      máte samozřejmě pravdu, ale četla jste oficiální stížnost manželů Poláčkových, následně zveřejněnou na webu obce? Toto opravdu není o tomto webu.

      Předmětnou stížnost, včetně reakcí ze strany obce naleznete zde:

      http://www.ostrava-hrabova.cz/zadost%2Da%2Dodpoved%2Dc%2D6/d-7782

      • Šárka Tomisová říká:

        přirozeně… četla… nereagovala jsem jenom tak a bylo to po zralé úvaze…

        …spojujme… nerozdělujejme… DOBRÉ LIDI…

        a z mého pohledu k ní patří obě strany…

  5. Radomir Orkac říká:

    Dobry den, pani Tomisova.

    Na co konkretne jste tedy po precteni podnetu a te zrale uvaze prisla? Jedna se o nekolikanasobnou zadost Polackovych.

    Vy jste vedela, co vedlo pani Polackovou a pana Polacka v teto zalezitosti kontaktovat komisi, uredniky, zastupitele a Radu? Ja mel za to, ze jsem to nikomu nenapsal a ze proto se me lide ptali, co to je v usneseni a jestli o tom vim. Tajemnik mi predevcirem poslal pres 106ku odpoved a myslim si, ze pokud to byla z Vasi strany zrala uvaha, mate informaci asi vice a mohla byste se o to podelit.

    Jestli to vite vy, my jsme to nevedeli a ani nevime proc je nutne v podnetu uvadet lidi, kteri ani nevi, ze by neco v dane veci napsali (Jana Vaclavikova). Ani nevime, kde jsem zneuzival postaveni a nebo neco kopiroval. Jsou to pomluvy, ktere bylo potreba vysvetlit.

    Moc dekuji za blizsi upresneni.

    R.O.

[email protected] [email protected]